[ majmunharis @ 01.02.2012. 19:28 ] @
Pokusavam da napravim bazu podataka u access-u,naisao sam na neke probleme koje nikako ne uspevam da resim pa bih bio veoma zahvalan na pomoci , savetu... Napravio sam bazu podataka ''magacin'', ciji je zadatak da izbacuje stanje robe na lageru. Imam tabele sa sledecim poljima: roba(robaId, opis, cena , kategorija), kupci(kupacId, ime), dobavljaci(dobavljacId, ime),prijemnica(prijemnicaId,dobavljaciId,datum),otpremnica(otpremnicaId, kupci, datum) i tabele otpremnica prenos i prijemnica prenos koje sluze da bi se uspostavila many to many relazcija izmedju robe i otpremnice tj. prijemnice -prijemnica prenos(prijemnicaprenosId, prijemnicaId, robaId,kg,kom),otpremnicaprenos(otpremnicaprenosId,otpremnicaId, robaId,kg,kom).. Tabele su povezane i sve radi ok ali nikako ne uspevam da napravim ''karticu proizvoda'' gde bi se na jednom mestu za odredjenu vrstu robe videli svi ulazi i izlazi robe(prijemnice i otpremnice)znaci od koga je dobavljaca dosla, tj. koji kupac je kupio i kada i koju kolicinu.. Kartica proizvoda bi izgledala otprilike ovako:

datum: kupac: dobavljac: ulaz(kg): izlaz(kg): stanje(kg):

Problem je sto kada pokusam da napravim upit koji uzima podatke iz vise tabela, dolazi do dupliranja redova. Npr. imam za odredjenu robu jedan ulaz i tri izlaza robe, upit mi izbaci tri ista ulaza umesto jednog jer imaju i tri izlaza......
Bio bih veoma zahvalan na nekom savetu, kako ovo moze da se napravi?? Hvala unapred!
[ FOX028 @ 01.02.2012. 19:40 ] @
Okaci tu tvoju bazu pa da resimo to.
[ majmunharis @ 01.02.2012. 21:30 ] @
'' Okaci tu tvoju bazu pa da resimo to''

Prevelika je, 4mb, pa ne mogu. Mogu li da ti je posaljem na mail, ovaj sto pise?

Hvala sto pokusavas da pomognes!
[ SLOJ.1973 @ 02.02.2012. 06:59 ] @
Prvo moras da napravis upit,koji ce da sabere sve ulaze,pa zatim upit koji sabira sve izlaze,pa tek onda racunas razliku izmedju ta dva upita u ulazu i izlazu robe.Pozdrav.
[ FOX028 @ 02.02.2012. 07:55 ] @
Mozes, to je moja E-mail adresa, mada imas tamo opciju Compact and Repair i smanjice ti se velicina baze. A mozes i da je zipujes nekim programom za arhiviranje (WinRar, WinZip, 7-Zip...)