[ ddjuk @ 25.02.2004. 12:59 ] @
Molim Vas uputstva kako početi učiti programirati u C++ i šta mi je potrebno od programa? Koju literaturu koristiti na nasem jeziku? Da napomenem da o programiranju nista ne znam. Hvala. |
[ ddjuk @ 25.02.2004. 12:59 ] @
[ filmil @ 25.02.2004. 13:16 ] @
Ako nikada pre nisi programirao, verovatno najbolje je ne počinjati sa
C++-om. C++ ima svoje vrline, ali zahteva poznavanje suviše zabačenih detalja za efikasan rad, a to se obično lakše zna ako se ne počinje od apsolutne nule. Za početak, kada ti sve varijante imaju istu težinu, možda je bolje da pogledaš jezik koji se zove Python. Vidi temu: http://www.elitesecurity.org/tema/42435 f [ leka @ 25.02.2004. 14:34 ] @
Citat: Ako nikada pre nisi programirao, verovatno najbolje je ne počinjati sa > C++-om. sasvim suprotno - da je zapravo NAJBOLJE da covek koji zeli da postane programer uci PRVO C ili C++ (jedno od to dvoje). [ NikolaVeber @ 25.02.2004. 14:40 ] @
Ovo jeste lako diskutabilno i zavisi mnogo od "ciljnog" jezika i brzine kojom hoces da postanes sposoban da pises programe koji ti vrse posao.
Ja sam poceo sa PHP-om i prilicno brzo bio u stanju da isprogramiram sve sto mi je trebalo, a sada "profesionalno" (za pare;) ) radim isto. Ali mi je ipak u nekoj meri zao sto nisam poceo sa c++-om, evtl. Javom, ali to nameravam da promenim. Samo sto se dosadasnjim znanjem na tom polju nisam previse usrecio. Ako ti je cilj c++ i imas dovoljno vremena na raspolaganju, vozi misko! p.s. Sta mislite o paralelnom ucenju vise jezika? [ ddjuk @ 25.02.2004. 17:21 ] @
Rece ja da ne znam programirati, i to je istina. Ali znam u kojem jeziku bi hteo nauciti. I to je c++ a imam celo vreme ovoga sveta.
Zato molim Vas savet za pocetnicku literaturu jer stvarno nemam pojma o tome. Hvala. [ Dragi Tata @ 25.02.2004. 17:50 ] @
Pogledaj
http://www.alexandria.com.mk/K...iranje%20na%20jeziku%20C++.htm I molim učesnike da ne ponavljaju ista pitanja po stoti put, već da koriste opciju "pretraga" na forumu. Hvala Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|