[ bogdan.kecman @ 04.02.2012. 20:36 ] @
sto rece kolega veselinovic, upropastise nas bre ovi jeftini mikrokontroleri ... zbog nekih desavanja koja ne bi sada prepricavao zelim da napravim sledecu stvar "kutija" ima ULAZ (230VAC) i IZLAZ (230VAC) i jedan "Taster, prekidac, dugme .." funkcija Kada se na ulaz dovede 230VAC na izlazu nema nista Kada se stisne dugme/taster/prekidac (i pusti) na izlazu se dobije 230VAC Kada nestane na ulazu 230VAC (nestalo struje npr) na izlazu nema nista (cudno :D ) Kada se ponovo pojavi na ulazu 230VAC na izlazu NEMA NISTA Dakle, ideja je da kada nestane pa se vrati struja sve sto je na mom stolu ostane ugaseno umesto da se pali odma po povratku struje. Ja sam krenuo da razmisljam i prvo sam na semu stavio mcu pa tek onda krenuo da razmisljam dalje .. onda sam se iznervirao sa "koji sam k.elac sta ce mi ovde mcu" ... tako da sam umesto da izmisljam toplu vodu resio da pitam za "oprobano resenje" posto znam da postoji ... cak mislim da sam vidjao neka resenja sa par dioda i 2 relea .. problem je sto sam toliko istrosio vreme sa digitalnom elektronikom da ne znam sa koje strane da pogledam na problem :(, kako god krenem napravim ga ultra komplikovano :( EDIT: kapiram da je amperaza nebitna - zavisi samo od relea koji ce da sedi unutra i prekida ulaz->izlaz vezu |