[ ilekicika @ 05.02.2012. 11:57 ] @
Pozdrav svima. Pokušao sam da nađem na forumu rešenje mog problema ali nisam uspeo pa evo iznosim isti sa nadom da će mi neko dati odgovor. Imam ploču Gigabyt EP41 UD32 i na njoj istalirane dve memorije od 1 GB Kingston. One su postavljene u slotovima žute boje i normalno sve radi. Pre par dana nabavio sam još jednu od 2 GB Patriot. Operativni sistem je Windows XP3. Problem je u tome sto sam tu novonabavljenu postvio u prvi slobodni slot crvene boje koji je do procesora. Računar ne podiže sistem čuje se neprestano zvuk "Bip". Memorije imaju istu vrednost. Kada memoriju od 2GB Patriot postavim u prvi žuti slot normalno radi, radi i kada Kingston od 1 GB postavim u drugi žuti slot. Računar normalno pokazuje 3GB. Probao sam da postavim samo Kingston memorije u obadva crvene slota međutim isto ne radi i čuje se isti zvuk. Pokušao sam da stavim i samo jednu memoriju u crveni slot računar se isto ponaša-ne radi. Znam da XP 32 bitni podržava nešto više od 3 GB. Znam i to da su memorije na ploči Dual Chanel. Šta je u pitanju kako da osposobim crvene slotove. Nisam mogao da pronađem u Biosu neko podešavanje. Sve to mi je potrebno jer planiram da istaliram Windows 7 64 bita. Unapred hvala. |