[ nidza_nis @ 05.02.2012. 20:40 ] @
Proslog meseca sam odradio "Promenu u nazivu korisnika" za fiksni telefon mog caleta, preneo ga na moje ime. I isto odradio za moj telefon, i preneo ga na njegovo ime. Zamenili smo stanove davno, pa sam hteo i da napokon odradimo administraciju oko vlasnistva telefonskih linija. Na 9813 i u poslovnici su mi rekli da je to besplatno, prenos sa oca na sina, odn. u srodstvu... I dobijemo nove ugovore, sta god. I tamo sve pise da je 0 din: Uspostavljanje, instalacija, seoba... Sve po 0 din.
Medjutim, sad gledam u aplikaciji "Moj racun" za januarski racun, posto fizicki racun jos nije stigao. Racun mi je uobicajeno samo pretplata (oko 560din), sada je 6500!!! U specifikaciji nadjem dve stavke :

Razlika osnovne pretplate 3174,35
Razlika osnovne pretplate 3112,05

Zna li neko sta je ovo??!! I sta da radim? Kome da se zalim?
[ nidza_nis @ 06.02.2012. 10:21 ] @
Jutros sam se cimao sa 9813:
Izgleda da su upisali pogresan datum "Zavrsetka radova". Ja sam inicirao zahtev za promenu u nazivu korisnika 4.1.2012., a njima kao datum zavrsetka radova stoji 4.1.2011. Otisao sam u poslovnicu, tamo se opet iscudjivali, rekli da nije to, al da ne zna sta je. Pa je zvao telefonom silne da ih pita, i na kraju dobio neku zensku... Pitao je dal ce ona to da sredi, ili da od mene trazi da napisem Prigovor/Reklamaciju. I na kraju sam napisao prigovor.

Dodatna zajeban*ija je sto je isto ta "Razlika u osnovnoj pretplati" naplacena i na caletovom broju, ali u iznosu od 400 i nesto. E za to kazu da mora da se plati. Ja opet - "Objasnite mi sta je to! Kad sam vas pitao koliko se placa zamena u nazivu korisnika, rekli ste da je besplatno! Znam sta je pretplata, ukljucuje 300 impulsa. Znam sta je Caller ID - kosta 75 dinara. OBJASNITE MI STA JE "RAZLIKA U OSNOVNOJ PRETPLATI"!!!!" Nije znao. Na kraju sam mu reko da ne moze da mi naplati nesto za sta mi je prvo dao informaciju da je besplatno, i trazio da mi pozove njihovu pravnu sluzbu...
Onda je opet cackao po sistemu, i reko da je izgleda naplacena "seoba linije". JA OPET KAZEM nikakava seoba nije radjena, vec promena u nazivu. Onda opet zvao likicu, i kaze joj da mi se vidi "Zaticanje broja" i da nema nikakave seobe prikljucka. Na kraju mi je dao da napisem jos jedan prigovor i za caletov broj.

Znaci, ludaci stvarno nisu normalni!!! Nit znaju sta su mi naplatili, a mogu samo da mislim sta ce da stigne na korigovanom racunu.

Imajte u vidu ove peripetije kad menjate vlasnistvo fixnog tel.prikljucka!!!

[ owim @ 06.02.2012. 21:00 ] @
Ja sam skoro radio dve puta prenos vlasništva: sa mene na kevu (zbog ISDN-a) i opet sa keve na mene godinu dana kasnije. Postojala je stavka "Razlika u pretplati" jer se obračunava srazmenrno broju dana korišćenja. Onaj ko predaje vlasništvo plaća deo, onaj ko preuzima, opet plaća svoj deo.

Nego, pretplata je oko 500 din, tj. godišnje oko 6.000 din. A zbir tvoje dve razlike je oko 6.000 din, taman od 4.1.2011. do 4.1.2012. Hm?

Pretplata se plaća za mesec unapred, zato bi ti trebalo da imaš veće zaduženje, a pošto je tvoj ćale već platio pretplatu unapred, onda on za mesec u kojem se vrši prenos ne plaća pretplatu, jer ju je već platio unapred. U oba slučaja pretplata bi trebalo da bude proprocionalno računata prema broju dana korišćenja u mesecu.

Mislim da si popunio pogrešni obrazac. Ne "seoba linije" već prenos vlasništva. Imaš li svoju kopiju šta si popunio? Ako da, i imaš ispravni dokument, maši s njime, to je tvoj dokaz. Kod prenosa vlasništva popunjava se izjava da se linija nalazi u "zatečenom stanu". U stvari, ni nemaš nikakvo "vlasništvo", već pravo pretplatničkog odnosa, nisi vlasnik ničega .

Ja sam oba puta sasvim smooth izvršio prenos vlanisštva i računi koji su posle toga stigli bili su sračunati na gore opisan način i u zbiru jednaki, kao da nije bilo prenosa (tj. test validnosti računa).

Ovim sam ti možda dao neke naznake, ali svakako nisam rešio tvoj problem; to znaju oni koji su ga napravili.

Good luck!