[ Pajica Ristic @ 06.02.2012. 19:31 ] @
imam televizor LG 42LK450. vidim da na njemu ima PCMCIA slot, pa me interesuje za čega se on može iskoristiti.
da li je moguće uz ovako neku karticu ( http://www.technomarket.rs/pro...elkin-f5d5010y-pcmcia-lan-card ) spojiti ga na mrežu, odnosno na računar preko koga bih mogao puštati filmove iz deljenog foldera ili koristiti serviio koji je instaliran na računaru ?
[ despot77 @ 06.02.2012. 20:44 ] @
Možda misliš na "Otvor za CI" koji služi za digitalnu kablovsku ???
[ Pajica Ristic @ 06.02.2012. 21:31 ] @
[ despot77 @ 07.02.2012. 10:14 ] @
Da, to je otvor za umetanje kartice koja bi vršila otključavanje digitalnih kanala na kablovskoj, naravno ako koristite kablovsku TV i taj vaš kablovski operater pruža uslugu digitalne kablovske televizije i još na kraju ima u ponudi i te kartice koje se mogu koristiti umjesto digitalnog kablovskog resivera i time izbjeći korištenje dva daljinska upravljača...
Za mogućnost spajanja na mrežu 99% sam siguran da nije moguće preko ovog CI otvora...obično TV koji ima mogućnost umrežavanja ima i klasični ethernet priključak...
[ jugotb @ 07.02.2012. 19:24 ] @
..., a kod nekih moze i preko usb-a. Probao sam svojevremeno ubaciti pcmcia wireless adapter u ovaj slot i tv ga uopste ne registruje, dok cam modul (matrix) i karticu u njemu vidi uredno i iscitava sve podatke iz njih...