[ SpelingMistakes @ 06.02.2012. 22:18 ] @
Imam adsl sa ruterom i nekoliko fiksnih IP-eva - to treba da ostane da radi - zelim preko tog provajdera da proveravam postu (pop3) jer taj provajder na kom imam vise e-mailova ne dopusta pristup sa drugog provajdera njegovom serveru Upravo dobijen kablovski internet (4 mbps za 800 dinara) koji zelim da koristim za mnoge druge stvari - (http) Na racunaru na kom zelim da imam oba net-a ima dve mrezen kartice i nekako sam uspeo da namestim da mi se net ne kaci za ovu sa Kbalovskim vec onu sa ADSL-om jer mi onda nisam mogao da proveravam postu ADSL ruter ima fixnu IP a na njemu je namesten i opeseg od njos nekoliko IP-eva - jedan od IPL-eva je (fixni) dodeljen i ovom racunaru Kablovski modem ima dinamicku adresu - posle njega sam postavio RUTER (sa wirelesom) - Spojljni IP na Ruteru mora da bude DHCP jer modem jedino tako funkcionise - unutrasnji IP-evi su takodje DHCP (opseg 192.168.1.0-200) Obe mrezne su podesene da rade kako treba - znaci imam internet mna obe - a uz malo mozganja i menjanja sam uspeo da namestim da mi se internet ne vezuje za mreznu sa kablovskom vec za mreznu sa adsl-aa - Imam internet ali samo ADSL - Kad startujem npr VMware i namestim da mi je gatevey mreza za kablovski sve radi super - ali ja zelim da podelim koja ce aplikacija koji internet da koristi - mnoge aplikacija nemaju tu opciju a nisam sad neki ekspert da bih to mozda provalio sam pa sam resio to da pitam ovde .. Unapred hvala na predlozima kako to da resim - uz napomenu - aplikacija nemaju opcije za odredjivanje koji network adapter ce da se koristi - ali - ima li resenja za ovo - Inace - nema sanse da bih od ADSL provajdera za ovaj novac koji dajem kablovskom operateru dobio 4mps - ili da od kablovskog operatera dobijem veliki upload i fiksne ip-eve . tako da ... Hvala u napred - inace bacio sam pogled na ostale teme i nisam video da bas neko ima ovu ideju ili ovakav problem - Pozdrav - Spel |