[ arthichoka @ 09.02.2012. 20:09 ] @
Radim jednu tablicu i trebao bih makro za kopiranje dijela tablice koji ima font crni, a onaj koji ima crveni font da ga ignorira.Kopiranje je na drugi list. U prilogu je tablica sa primjerom |
[ arthichoka @ 09.02.2012. 20:09 ] @
[ Jpeca @ 10.02.2012. 08:39 ] @
Pretpostavljam po ekstenziji fajla da koristiš verziju 2007 ili noviju. U verzijama od 2007 imaš filtriranje po bolji. Znači uključi autofilter, primeni filter po crnoj boji teksta za prvu kolonu (automatic kod tebe) i filtrirane redove kopiraj na novi list.
Ako treba možeš to da snimiš kao makro. Pre nego što počneš snimanje makroa postavi autofilter. Kao prvi korak u makrou pozicioniraj se u gornju levu ćeliju tabele i onda primeni filter. Za selektovanje filtrirane tabele koristi prečice sa tastature umesto miša (CTRL + Shift+ strelica desno, CTRL + Shift+ strelica dole) [ arthichoka @ 10.02.2012. 19:58 ] @
U mom primjeru glavna tablica služila bi kao predložak i označavanjem količine artikla mijenjala bi se boja fonta cijelog reda. I ti obojani redovi u crno trebali bi se automatski kopirati u novi list. (koristio bi Button u glavnoj tablici kada su svi elementi odabrani i da makro može prebaciti odabrane redove u novi list. ) Autofilter mi ne pomaže zato što redoslijed artikala na glavnoj tablici se ne bi trebao mijenjati, ja trebam samo trenutno označene redove kopirati u novi list da se može isprintati ili eventualno iskopirati taj list u novu radnu knjigu. Koristim verziju 2010
[ Ivek33 @ 10.02.2012. 22:48 ] @
Citat: arthichoka: (koristio bi Button u glavnoj tablici kada su svi elementi odabrani i da makro može prebaciti odabrane redove u novi list. ) Ja bi to probao ovako. (u stvari Peca je to već rekao) - Selektiraš range i postaviš Filter - Filtriraj prvi stupac po crnom fontu (Automatic) - Selektiraj filtrirano mišem i klik na button koji pokreće VBA tj. kopira selektirani range na drugi Sheet. btw: pogledaj detaljnije na tutorijalu i prilagodi VBA Macro svojim potrebama. - VBA Kopiranje selektiranog raspona tablice Možeš na ovaj način po potrebi kopirat nesusjedne redove ili ćelije ako treba. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|