[ DaySleeper @ 11.02.2012. 12:29 ] @
Pozdrav svima!

Imam na raspolaganju source kod softvera koji ocitava ulazak i izlazak ljudi iz kancelarije.
Sada mi treba citac i kartice.

Pitanje:
- Da li svaka prazna kartica ima neki jedinstveni ID na osnovu koga bih u mogao da vezem podatke u aplikaciji (Ime, prezime, itd)?
- Da li je potrebno da uredjaj bude i writer? A ne samo reader..

Evo npr. jedan citac koji razmatram u tu svrhu:
http://www.tmart.com/Proximity...B-5Cards-5Keytags_p121183.html

[ shpiki @ 11.02.2012. 12:57 ] @
Koliko je meni poznato, kartica sadrzi samo kod (niz slova i brojeva duzine cini mi se 13 ili 15 karaktera) a ti taj kod u softveru povezujes sa imenom, prezimenom, itd...

Pozdrav.
[ DaySleeper @ 11.02.2012. 13:14 ] @
Da, i ja otprilike znam toliko. Ali nisam skroz siguran. Tom logikom, dovoljno je da uredjaj bude samo citac. Ne mora da bude i pisac..

Mozda postoji i vise tipova kartica. Neke imaju samo ID, a neke i sopstvenu memoriju u koju moze da se pise (kao npr. SIM ili smart kartice).
Sumnjam da oni privesci po buticima imaju nesto vise od ID-a. Neka me neko ispravi ako gresim :)

Citat:
shpiki: Koliko je meni poznato, kartica sadrzi samo kod (niz slova i brojeva duzine cini mi se 13 ili 15 karaktera) a ti taj kod u softveru povezujes sa imenom, prezimenom, itd...

Pozdrav.
[ JankoNIS @ 11.02.2012. 14:09 ] @
Pise ti tamo:

Output Format: 10 digit ID numbers
No driver require for Windows, Plus and Use (Direct read data from Note pad)

Prosledi ti kod od 10 karaktera a ti ga posle obradjujes kako hoces.
[ ZAS011 @ 11.02.2012. 14:13 ] @
Citat:
Output Format: 10 digit ID numbers
No driver require for Windows, Plus and Use (Direct read data from Note pad)

Sto mu dodje da se prijavljuje OS-u kao HID

To znaci da ces pored svakog takvog citaca morati da imas PC (USB tesko da hoce, bez kojekakvih ekstendera, da dobaci dalje od 5 m)
[ bogdan.kecman @ 11.02.2012. 19:19 ] @
Citat:
shpiki: Koliko je meni poznato, kartica sadrzi samo kod (niz slova i brojeva duzine cini mi se 13 ili 15 karaktera) a ti taj kod u softveru povezujes sa imenom, prezimenom, itd...

zavisi od kartice do kartice, svaka ima seriski broj, ali mogu da imaju na sebi i flash/eeprom tako da moze da se i upise nesto na njih
[ ZAS011 @ 11.02.2012. 21:01 ] @
Bogdane, jedno su 125 kHz kartice koje imaju samo S/N, drugo su "one druge", cak i MiFARE (Bus-) koje u sebi imaju nesto malko vise.
[ bogdan.kecman @ 11.02.2012. 22:06 ] @
svih ima dvosmernih i 125k i 13M i 433M i 800M i 900M sve su dvosmerne .. ove 1.2, 2.4 i 3.1G nisam probavao ali kapiram da su i one dvosmerne a vidjao sam u jednosmernim (read only) varijantama i 125k i 13M kapiram i da ovih ostalih isto ima read only