[ turok @ 12.02.2012. 14:43 ] @
Imam Prestigio multipad 5080 sa Gingerbred 2.3.1. Skoro sam dodao micro sd sa 16gb. Problem se javlja kada krenem da skidam sadrzaje sa vece od 100mb (od prilike) . Probao sam razne programe sa Marketa,ali se skoro uvek isto desava-skidanje se prekine,tablet recunar se ukoci,pa mu gotovo uvek treba reset. Od raznih programa klijenata,dobija razlicita obavestenja : "torrent absent ","read only error ","peer blocked log "... Da li se nesto promenilo u politici skidanja torenata? Kakva su iskustva drugih? Hvala!
[ turok @ 13.02.2012. 23:44 ] @
Danas sam uklonio sd karticu i skinuo ono sto mi treba u internu memoriju tableta. Osim malo " stucanja ", tj. privremenog kocenja Androida,nije bilo drugih problema. Sada se javlja problem transfera fajia na sd karticu,jer cim je ona mauntovana,interna memorija se vise ne vidi. Kako da resim ove moje probleme? Nadam se da necu da nastavim dopisivanje sa samim sobom. Uzecu drugu karticu,pa da vidim da li ce se nesto promeniti. Za sada,hvala i onima koji gledaju moje poruke!
[ miki069 @ 15.02.2012. 01:30 ] @
Jel provereno ispravna ta microSD od 16GB?
Ima puno laĹžnjaka.
[ turok @ 15.02.2012. 15:17 ] @
Prodavac je proverio,tako sto je na nju prebacio jednu pesmu i konstatovao ispravnost. Medjutim,bio je korektan i zamenio mi karticu. Juce sam na tu novu,skinuo faji od 1,4gb,bez problema,ali danas ne ide sve glatko -tablet se ukoci i sam se iskljuci, prilikom skidanja. Dobra stvar je sto po ukljucivanju,nastavi tamo gde je stao,tj. sacuva skinuto, sto nije bio slucaj sa prvom karticom. Kako da sam proverim ispravnost kartice?
[ Zoran Milovanovic @ 15.02.2012. 16:22 ] @
Moje iskustvo sa karticama je slicno tvom. Kupio sam ih nekoliko, dok nisam nasao onu koja zaista radi. Kod mene se to uglavnom manifestovalo manjom brzinom upisa (primer: class 4 kartica treba da ima upis ne manji od 4MB/s), ili jednostavno za vreme upisa/citanja, kartica se zaglupi i bude nedostupna na neko vreme (nekoliko sekundi, a nekada i manje), te "sitnice" su mi pravile problem. Telefon se sam od sebe restartuje ili zakuca jer su mi aplikacije uglavnom na ext3/4 particiji koja se nalazi na sd kartici. Takodje nekada uslikane slike kamerom telefona nisu bile upisane do kraja na kartici, tako da od slike nema nista (na onoj fat32 particiji). Ili ne mogu da otvorim galeriju (a ponekad zakuca i ceo tel.) jer ne moze da iscita tumbove/slike itd.

Pokusaj da kopiras neki fajl veci od 500MB na karticu (.zip ili sta god), najbolje preko citaca za koji znas da je ispravan i prati brzinu upisa, takodje obrati paznju na to da li u nekom trenutku proces kopiranja stane. Isto probaj i kopiranje sa kartice na racunar.
[ turok @ 15.02.2012. 17:13 ] @
Hvala vam, Miki i Zorane na sugestijama. Trenutno mi je od racunara pristupacan samo ovaj tablet,pa su mi mogucnosti oko provere ogranicene. Samo jos,ako neko moze da mi kaze, da li je normalno i to, da se kada je mauntovana sd kartica, ne vidi sta ima u internoj mem. U internoj imam fajl od 1,4 gb i ne znam kako da ga prebacin na sd. Probao sam nekoliko file explorera i opet isto. Inace,kartica jeste klase 4 (kako si to znao?!) , marke Transcend. Pozdrav!
[ Zoran Milovanovic @ 15.02.2012. 17:54 ] @
Zato sto su kartice class 4 najzastupljenije kod nas, a pogotovo Transcend ;-) - evo mi je na stolu jedna, od 8GB. Probleme sa njom sam opisao iznad. :-)

Dok nisam uzeo karticu klase 10 (u mom slucaju patriot, ali vidim da ljudi nemaju problema ni sa transcend class 10), nisam mogao da progledam, na zalost. :)

Sto se tice problema oko interne memorije ne mogu da ti pomognem, verovatno je tako konfigurisan sistem, verovatno postoji nacin da se to zaobidje, ali moracemo da se konsultujemo sa guglom. A trenutno nemam vremena, javim kasnije ako ti nadjem nesto. Ti u medjuvremenu slobodno pogledaj :)
[ turok @ 15.02.2012. 18:39 ] @
Hvala, da sam samo to znao ranije :). Samo jos i ovo da te pitam na koliko bi trebalo da ogranicim download da bih eventualno mogao da koristim ovu karticu za tu namenu?