[ freeworld @ 16.02.2012. 14:45 ] @
Primetio sam da mi je baterija traje sve krace i krace,cak iako mi je data saobracaj iskljucen,wifi,gps,bluetooth takodje,bez pipanja baterija mi traje 10 sati.U pocetku kada mi je sve bilo ukljuceno,baterija mi je trajala 7,8 sati.medjutim kada sam ukapirao kako sve da iskljucim,produzavao sam trajanje baterije do 2 dana.sada sa svim iskljucenim opcijama baterija mi traje 10 sati.mogu samo da zamislim koliko bi mi trajala da je ukljuceno sve zivo.
Drugi problem je sto mi se telefon gasi,obicno jednom u 2 dana,neprimetno, kad ga ne koristim.Kada hocu da ga upalim nemoguce je dok ne izvadim bateriju i opet vratim,kada ga upalim,pokazuje mi da baterija nije na kriticnom nivou,sto znaci da razlog zbog cega mi je telefon ugaasen nije prazna baterija.Moze li mi neko pomoci?
[ calexx @ 16.02.2012. 14:53 ] @
Ja sam primetio nešto slično pre desetak dana, napunim telefon, ostavim ga i u toku dana vidim da je baterija pala ispod 50% a do večeri već na minimumu. Pošto mi je to sada takoreći rezervni telefon, skoro sam se malo više igrao i nabacio razne gluposti. Posumnjao sam na njih, prošao kroz instalirane aplikacije i izbacio sve što je bilo novo ali i ono starije što mi nije zanimljivo. Ponovo radi kao i pre a baterija (sa minimalnim korišćenjem telefona) traje bar 3-4 dana.
Proveri da nisi skoro instalirao nešto što se stalno apdejtuje ili bar to hoće da radi pa je uvek aktivno i troši bateriju. Ne zaboravi i da hladnoća dosta može da utiče i da telefoni mogu naglo da se prazne ili gase na velikom minusu.
[ freeworld @ 16.02.2012. 18:09 ] @
Imam dosta programa,ali skorije nisam nista instalirao,cak sam obrisao jedan program za sms,operu mobile koja je zauzimala 20 mb i jos neke sitne programe.Ajde za to,neka bude da je zbog nekog programa,sta je sa tim sto mi se ugasi a baterija je skoro puna,i nece da se upali dok ne izvadis pa vratis bateriju?
[ calexx @ 16.02.2012. 18:12 ] @
Nisam ja servis ni podrška, samo nagađam. ;) Kada se to događa? Možda negde gubi kontakt pa pri pokretu prekine i zaglupi se, možda (ako si ga nosio po ovoj zimi) hladnoća utiče na to. Očisti kontekte za bateriju, tu je kraj mojim idejama.
[ Zoran Milovanovic @ 16.02.2012. 18:20 ] @
Citat:
freeworld: sta je sa tim sto mi se ugasi a baterija je skoro puna,i nece da se upali dok ne izvadis pa vratis bateriju?


A kada ga ukljucis nakon vracanja baterije, sta kaze, da li je baterija puna ili prazna?
[ freeworld @ 16.02.2012. 19:07 ] @
Kada ukljucim baterija je uvek bar preko 30 posto napunjena.I radi sigurno jos 4,5 sata.
[ Zoran Milovanovic @ 16.02.2012. 19:50 ] @
Meni to lici na telefon koji se skucao, a ne iskljucio. Ocigledno je jedino resenje vadjenje baterije da se isti odmrzne.

Nesto ti zakucava fon, a sta bi to moglo da bude, sam sebi najvise mozes da pomognes.

Neki proces / aplikacija balavi po telefonu zato ti baterija kratko traje (verovatno). Nesto tu nije u redu, zato i dolazi do 100% zakucanog telefona.

Izvadi SD Card neko vreme iz telefona (ako si u mogucnosti) i vidi da li se tada desava isto. (Ako imas app instalirane na njoj)

Probaj i factory reset. - Backup prvo, ne zaboravi. ;-)


p.s. sada sam procitao tvoj prvi post i vidim da si vec odgovorio ovo sto sam te predhodno pitao :S jbg.. :)
[ blocker @ 16.02.2012. 23:07 ] @
BetterBatteryStats
Instaliras na telefon i kasnije mozes da vidis sto ti je ispraznilo bateriju.
Ovaj program nije FREE, pa se moras malo potruditi da ga nadzes na .....
Nadam se da ti je telefon sa drugim romom, jer ovaj program radi sa Android 2.2 i 2.3
Tvoj originalni je ili 1.6 ili 2.1
[ freeworld @ 16.02.2012. 23:57 ] @
Meni je android 2.1.Nisam mogao da nadjem taj program.Pa valjda u podesavanjima ima prikazano koliko je sta potrosilo bateriju?
[ SStudio @ 17.02.2012. 13:32 ] @
Menu > settings > about phone > battery use Prikazuje sta trosi bateriju

Ubacis custom rom i resis problem oko trajanja baterije, kod mene je 3dana, svako prepodne radi wifi po 2-3 sata, sve ostalo po potrebi
[ blocker @ 17.02.2012. 21:44 ] @
To je sta u momentu trosi bateriju(realno vreme)
Program koji preporucujem pokazuje sta je trosilo bateriju(ranije)