[ owim @ 18.02.2012. 06:52 ] @
1.
Do sada sam imao jedan Gmail nalog u kojem mi je bila privatna i poslovna komunikacija. Kako sada često ima potrebe da se kolege loguju na moj Gmail nalog zbog poslovne komunikacije, želeo bih da otvorim novi Gmail nalog i da prebacim (exportujem - importujem) iz starog sve poruke koje imaju određene kategorije (labels) - privatne. Ne vidim da je tako nešto moguće, sem možda kroz drugi server, IMAP, otkud znam. Da li je neko naišao na sličan problem?

2.
Takođe imam "dva imenika" koja su spojena u jedan Gmail (tj. Google) Contacts, a zapravo imam dva telefona: privatni i poslovni.
- Da li je moguće da u okvirnu jednog Gmail naloga imam dva sasvim razdvojena imenika (ne mislim na labels, jer se i to sync-uje)?
- Ako ne, kako da neke kontakte prebacim u novi Gmail privatni nalog?

Hvala!
[ Jbyn4e @ 18.02.2012. 07:30 ] @
Ja sam kao jedino resenje za to nasao kroz instalaciju Thunderbirda na desktop masinu, povezivanje IMAP-om na oba naloga i manipulacijom nad porukama u thunderbirdu - move, copy... jeste da traje ali posle toga imam ono sto sam zeleo.

Kontakte nisam prebacivao, valjda se i oni prebacuju slicno.

Nisam nasao drugi nacin osim ovoga.
[ owim @ 16.10.2012. 04:27 ] @
Prošli su meseci od mog inicijalnog pitanja, da li se nešto možda promenilo u međuvremenu, čime je omogućeno lakše prenošenje poruka iz jednog Gmail naloga u drugi? Hvala.