[ CickoKiborg @ 18.02.2012. 17:17 ] @
Dobijem polovnog 27" LCD "SEG Stockholm" bez daljinca i želim da ga priključim. Uključim ga, dobijem poruku "First Time Installation" > Please check that your areal cable is connected > Do you want to start auto search? It take up to 10 mins. YES or NO. Sve je to lepo i jasno, gurnem kablovsku u RF, ali nemam daljinac da potvrdim ono "Yes" ili "No". Pritiskom na dugmiće na televizoru (Vol +/-) mogu da biram između Yes i No, ali ne mogu da odaberem nijedno od ta dva, šta god od dugmića ja pritiskao (menu, prg, vol, AV/TV). Ima li neko ideju: 1) Koji daljinac da nabavim? Probao sam sa nekim običnim kineskim, nije mi uspelo da ga programiram, niti je auto-programiranje uspelo. 2) Pošto TV ima i VGA ulaz, kačio sam ga na računar i... opet ista poruka. Pritiskao na AV/TV, poruka stoji i dalje, ne menja se, a sliku sa računara ne dobijam 3) od priključaka ima sve moguće: 2xHDMI, 2xSCART, VGA, kompozitni... da li bi možda neki od njih radio iz prve? Imam i neki eksterni TV Tjuner, pa možda, ako bi priključivanjem na neki od tih priključaka TV automatski pustio sliku, to bi verovatno rešilo stvar. Ima li neko neku ideju? Hvala! |