[ Onaj @ 20.02.2012. 20:14 ] @
Ovako, imam sajt na .rs domenu koji ima vec neki sadrzaj. Sada bih da na drugi novi .com domen (cije se ime razlikuje od ovog na .rs tj ima 2 reci u nazivu a ovaj na .rs ima jednu) da postavim sav taj sadrzaj koji vec imam na .rs a ubuduce bi isto ono sto budem postavljqo na .rs postavljao istovremeno i na .com s tim sto bi na .com uz to postavljao dodatno i jos nekog sadrzaja koji nece biti na .rs domenu.

Kako ce to videti Google? Da li moze doci do potpunog izbacivanja iz Google pretrage? Ako se i desi pogorsano rangiranje sajtova to mi nije problem, spreman sam da preuzmem takav rizik, ali potpuno izbacivanje iz Google pretrage bi vec bilo problem. Planiram da na Google webmaster tools upisem oba sajta kao svoja da ne bi dolazilo do zabune tj. kako ne bi izgledalo da neko kopira neciji tudj sajt.
[ old @ 21.02.2012. 01:02 ] @
Preporučujem rešenje koje se koristi u 99% sličnih slučajeva, a to je 1 sajt sa više domena, tj. redirekcija.

U suprotnom, realno je očekivati da će većina stranica jednog od ta dva domena biti izbačene iz indeksa.


[ alen nikolic @ 21.02.2012. 13:13 ] @
Primetio sam da kada na google pretrazim recenicu iz nekog posta koji je kopiran na vise razlicitih sajtovima, google izbacuje sve sajtove na kojima se pojavljuje isti tekst. (to su uglavnom sajtovi koji automatski kopiraju sadrzaj preko rss-a).

Da li se na osnovu toga moze zakljuciti da google ne kaznjava kopiranje teksta? Da li google ide logikom da su mozda neki sajtovi dozvolili kopiranje?

Ukoliko sam dobro zakljucio onda Google ne kaznjava kopiranje, a rangiranje kopiranog sajta radi na osnovu drugih parametara?

Ispravite me ako gresim.
Pozdrav
[ old @ 21.02.2012. 15:13 ] @
Neke sa istim sadržajem, tačnije delom sadržaja, prikazuje, neke ne prikazuje. Nikako sve.

Inače, ako se upotrebljava reč "izbacivanje" lako nastaje konfuzija ;)
[ Onaj @ 21.02.2012. 15:52 ] @
Jos jedno pitanje:

Na sajtu nekisajt.rs planiram da budu samo kraci uvodni delovi tekstova i odatle idu linkovi prema nekidrugisajt.com i nekitrecisajt.com na kojima su ti tekstovi ali celi (nesto slicno kao sto radi naslovi.net samo sto su ovde za razliku od naslova u pitanju 3 sajta istog vlasnika). Zbog nekih stvari mi je bitno da tako ide e sad kako Google to prihvata?