[ Ivan Golubović @ 23.02.2012. 11:10 ] @
Zanima me da li je neko probao novu SBB D3 GO uslugu?
Ja jesam i mogu da kažem da sam poprilično razočaran. Kvalitet slike je blago rečeno katastofalan.
Rezolucija za desktop sisteme se verovatno ne razlikuje od one za mobilne korisnike...
[ dzonihsv @ 23.02.2012. 11:33 ] @
Moraš da sačekaš jedno 30-40 sekundi da krene punih 4mbps stream, tj. da se slika popravi.

Pogledaj ovu temu na bench-u, ima utisaka.
[ Ivan Golubović @ 23.02.2012. 19:46 ] @
Nisam znao da treba da cekam da mi se "zagreju" kablovi... :/
Mada mi nije jasno zasto nemam sve programe koje moj paket ima...
[ telemajstor @ 25.02.2012. 04:37 ] @
Potrebno je "zagrevanje kablova" :) pri svakom prelasku na neki kanal jer je u pitanju priroda primenjene tehnologije ABR.
ABR je "Adaptive Bit rate" a u video streamingu je to trenutno najbolja tehnologija za prenos preko Interneta (i isto toliko skuplja za provajdera) gde nema garancije prenosa. Ako imaš kvaliteta u penosu tvoj klijent će se dogovoriti sa streaming serverom i podići brzinu na sledeći profil (bit rate) i tako dalje do maksimuma u zavisnosti koliki priofil je na raspolaganju na serveru. Slika se u vremenu popravlja i taj prelaz na veće brzine je uočljivo sporiji mada to zavisi i od postavljanja paranmetara za oslučivanje što sve opterećuje procesing streamer opreme pa su to neki limiti.
Ako imaš lošije uslove u prenosu ili natrče opterećenja on se spusti na nižu ili najnižu brzinu i preživi u hodu bez seckanja slike. Slika je samo malo zamućenija.
Kada imaš fix bit rate stream on je fiksan nezavisno od moguće brzine protoka koji možeš da ostvariš na Internetu i ako nemaš dovoljno slikaj se a ako imaš i natrči ti neko zagušenje bilo gde na trasi opet se slikaj jer se slika prekida i secka do te mere da ti ni percepcija tvog mozga o spajanju slika po sistemu šta se dogodilo između ne pomaže.
To je priroda Interneta.
Fix bit rate je upravo za toliko i jeftiniji za primenu i koristi se kod provajdera koji imaju kontrolisanu mrežu od streamera do tvog priključka. To su IPTV servisi po xDSL ili FTTx platformama ili DigitalTV preko Cable mreže.
E sad naše TVplatforme na Internetu su:
D3Go SBBa ima ABR tehniku.
WebTV Telekoma ima FBR tehniku.
[ dzonihsv @ 25.02.2012. 11:46 ] @
^ Otprilike sam znao ponešto, ali hvala na detaljnom pojašnjenju.
[ S A J A @ 23.03.2012. 15:38 ] @
Sad sam skinuo Android aplikaciju, deluje dobro ali video ne može da se pusti. Kaže: Video playback is not supported on rooted devices. Mislim stvarno, kakve veze to sad ima sa životom??! Već se vidi da su aplikaciju radili neki amateri.

Inače na windowsu lepo radi mada mora da se instalira neki player-plugin za brauzer. Mogli su da koriste fleš ali radi i ovako.
[ Slobodan Milivojevic @ 23.03.2012. 17:33 ] @
Možda zbog nekog DRM-a da ne bi snimao video sa D3 GO. To je ta paranoja.
[ telemajstor @ 23.03.2012. 23:50 ] @
Citat:
S A J A: Sad sam skinuo Android aplikaciju, deluje dobro ali video ne može da se pusti. Kaže: Video playback is not supported on rooted devices. Mislim stvarno, kakve veze to sad ima sa životom??! Već se vidi da su aplikaciju radili neki amateri.

Inače na windowsu lepo radi mada mora da se instalira neki player-plugin za brauzer. Mogli su da koriste fleš ali radi i ovako.

Pre će biti profesionalci kojima nije logično da se time bave korisnici ! Dakle nije sa ovih prostora.
Pa i za Flash mora da se instalira player-plugin samo je Adobe-ova tehnika nešto starija i poznatija na ovim područjima.

Citat:
Slobodan Milivojevic: Možda zbog nekog DRM-a da ne bi snimao video sa D3 GO. To je ta paranoja.

Paranoja se zove "video prava" koja kupuješ sa obavezom da ih ne kršiš.

[ S A J A @ 07.05.2012. 10:05 ] @
U vezi toga što na rootovanim Android uređajima ne radi stream, Sbb je stavio objašnjenje na svom sajtu:

Usluga D3 GO nije puštena za rutovane uređaje, kako ne bismo ugrozili prava vlasnika programskih sadržaja. Trenutno smo u pregovorima za puštanje sadržaja van naše mreže i oni su eksplicitno tražili da na rutovanim uređajima ne bude puštena usluga.

Meni i to ne deluje kao neki razlog jer prava vlasnika programskih sadržaja mogu biti vrlo lako ugrožena i to skidanjem sadržaja sa TV-a običnim video/dvd/hard disk rekorderom ili preko kompjutera sa tv karticom. Zašto bi neko grebovao video sadržaj sa android telefona kad ima tv i kompjuter??
[ Paradigma @ 13.06.2012. 21:17 ] @
Pretpostavljam zato što grebovanje nije isto što i iskopirani stream. Verovatno sa root privilegijama stream na određeni način postaje ne zaštićen.