[ brankos @ 24.02.2012. 00:03 ] @
Kao jedina garancija za dolazak gostiju u apartman preko jednog sistema za bukiranje dobijam podatke kreditne/debitne kartice koje je gost sam napisao.
Sistem za bukiranje to ne proverava.
Kad se gost ne pojavi ja bih trebalo da mu naplatim celokupan iznos.
Registrovao sam se na skrill.com ali vidim da oni ne rade pre-autorizaciju, nego samo mogu da ih priključim na svoj web sajt pa da gosti sami obavljaju transakciju što meni ne odgovara.
Ja za sada moram da pronađem neki on-line sistem pomoću koga ću sam od kuće moći čim rezervišu da proverim ispravnost njihove kartice.
Tu opet postoji mogućnost da iako im je kartica ispravna - bude debitna sa recimo 10 evra na njoj i u toj varijanti - opet mi je beskorisna.
Ako se uverim da je kartica u redu trebalo bi da mogu da izvršim preautorizaciju određene svote novca, pa da u slučaju ne pojavljivanja mogu to i da naplatim.
[ bakara @ 27.02.2012. 19:17 ] @
Koji je to sajt koji radi ovako bookiranje?

Ti sajtovi obicno uzimaju neku proviziju za booking i to bas sa kartice, ne kapiram da ti neko bookira dzabe, a tebi prosledi podatke sa kartice, a da i ne govorim da bi ti te podatke mogao da zloupotrebis.
[ brankos @ 28.02.2012. 02:04 ] @
Kolega, nećeš verovati, upravo naj poznatiji sajt na svetu, booking.com.
Oni rade za 12% od bruto cene i to su O.K. uslovi. E, sad ni ja nisam verovao da oni niti proveravaju validnost kartice, niti mogu da izvrše pre-autoruzaciju, a da ne govorim o naplati. Sve su prepustili nama saradnicima. Potpisali smo nekoliko ugovora sa njima i niko nije "lud" da nešto zabrlja, jel se pojavljivanje na tom sajtu smatra uspehom u ovom poslu, a rezultat je za sad više otkazanih nego ostvarenih poseta. Jedino da rešim ovaj problem sa karticama inače neću još dugo izdržati po takvom principu poslovanja.