[ Oberlan @ 25.02.2012. 01:51 ] @
Pozdrav!
Vec neko vrijeme planiram si nabaviti Macbook.Bavim se webrazvojem a planiram poceti sa iOS programiranjem, pa mi je racunalo na Mac OSu potrebno.
Gledam cijene i modele, kako ove nove Macbook-e Pro, tako i one iz 2007 (Core 2 Duo, 2 GB rama...), i sto vise gledam, cini mi se da bi takav jedan stariji stroj
zadovoljio moje potrebe.Sada, zanima me (posto sam iz BiH a koliko znam ovdje nema), dali kod vas ima neka trgovina ili firma koja ih prodaje ali sa kakvom takvom garancijom, barem par mjeseci.
Mislim, ja bih najradije volio uzeti novi Pro, ali kako su poskupi, zadovoljio bih se sa nekim starijim modelom sa nekom malom garancijicom,,,,

Hvala na pomoci ljudine ;)
[ Marcus Naissus @ 08.06.2012. 01:59 ] @
Ako već hoćeš neki stariji model i ako ti je dosta i garancija od par meseci, onda možeš i da pogledaš ko prodaje neki stariji model, a da mu još nije istekla garancija. Znači, neki polovan da kupiš koji je dobro očuvan.

Mada, iz iskustva mogu da ti kažem da se Mac ne kvari toliko često kao PC računari i da ne moraš da brineš toliko o garanciji. Ako ti naiđe nek polovan MacBook jeftino i ti se pri kupovini uveriš da je u ispravnom stanju, mislim da ne moraš previše da se brineš čak i da mu je garancija istekla.

Evo ja ovaj moj MacBook koristim već oko 4 godine i lepo radi. DVD rezač sada nešto zeza (radio je dok je bio pod garancijom), ali moguće da je samo zaprljan (jer se dosta puši u sobi u kojoj je) i da bi trebalo da se očisti (nisam ga nosio na servis jer nemam neku potrebu da režem DVD-ove često).