[ Ankalagon the Black @ 26.02.2012. 15:42 ] @
Prema pravilniku [ES] :

http://www.elitesecurity.org/t...ilnika-Pretnje-direktne-uvrede

Citat:
Za pretnje nasiljem i direktne uvrede drugih korisnika sleduje automatsko isključenje datog korisnika, bez mogućnosti žalbe.

Ovo pravilo nije podložno komentarima.


i

Citat:
Za vandalizam na forumima sleduje automatsko isključenje datog korisnika, bez mogućnosti žalbe.

Pod vandalizmom se podrazumeva namerno brisanje ili izmena sopstvenih ili tuđih poruka s namerom da se uništi tok diskusije ili izbegne „odgovornost“ za napisani sadržaj.

Ovo pravilo nije podložno komentarima.


ulažem žalbu na korisnika AstralPro sa teme http://www.elitemadzone.org/t3...rije-kontaktu-sa-vanzemaljcima ,

zbog sledeće poruke:

Citat:


A tebe treba smestiti u ustanovu zatvorenog tipa kad ovoliko lupetas. I zakopcati pozadi, vezati ako budes nasilan.
Dobra terapija bi trebalo da pokaze rezultate.

Normalan covek ne moze toliko da se uzivi.Pozdrav i sve najbolje, brz oporavak zelim.


Ova poruka predstavlja direktnu uvredu i predlažem da se strogo primeni pravilnik [ES] kao je gore navedeno. Kultura i pravilnik [ES] me sprečavaju da na navedenu poruku odgovorim na prirodan i adekvatan način. Zbog toga tražim da administratori reaguju i spreče ovakvo ponašanje.

Takođe, predlažem da se tema od navedene poruke pa na dalje očisti da bi bila slobodna za normalnu komunikaciju onih koje ta tema zanima.

Hvala na razumevanju i pažnji,

Ankalagon the Black
[ Goran Mijailovic @ 26.02.2012. 17:08 ] @
Po meni nema drugog uslova tj. prvog "pretnje nasiljem" a i uvrede i nisu direktne vise onako indirektne. Prisetimo se samo da si ti odredjenog clana ciji je nick Odin nazivao "govnodine" pa nisi popio ban.
[ Ankalagon the Black @ 26.02.2012. 17:39 ] @
To sa Odinom je malo druga stvar a i ja sam napravio grešku kada nisam odmah prijavio njegovu poruku jer je on mene prvi nazvao Analkagonom, što je ista kategorija uvrede na koju sam ja odgovorio. Ovde je AstralPro
odgovorio na poruku koju sam napisao drugom korisniku na direktno pitanje tog korisnika. Znači, nikakvog povoda nije imao da napiše ovo što je napisao. Da je ovo napisao pod istim uslovima bilo kom drugom korisniku na nekoj drugoj temi mislim da bi dobio ban za to.

Ovo što je napisao je bez sumnje direktna uvreda a što je u skladu sa prvim pravilom.

Molim administratore da još jednom pogledaju slučaj i banuju korisnika AstralPro zbog direktne uvrede prema pravilniku.

Napravio sam grešku što sam se prepucavao sa Odinom i što nisam odmah još pre nekoliko godina reagovao na ovaj način. Ali ovo je sasvim drugi slučaj, tim pre što sa AstralPro u zadnjih barem godinu dana nisam uopšte ni razgovarao. On nije imao nikakvog povoda da napiše to što je napisao što bi trebalo da bude sasvim dovoljan dokaz da je AstralPro ovom uvredom prekoračio norme kulturnog ponašanja i pravilnika [ES] za koje piše da nije podložno komentarima. Iz navedenog sledi da je ovo čist slučaj direktne uvrede da čistiji ne može da bude. Pregledom teme se može lako utvrditi da njemu nije bila upućena nijedna od mojih poruka a na koje je on reagovao ovom direktnom uvredom. Znači, nikakve provokacije nisu bile upućene na njegovu stranu i nije imao nikakvog razloga da se ovako izražava.

Da li bi ne kažnjavanje ovog slučaja značilo da sada svaki korinik može da uzme copy/paste ovaj tekst:

Citat:
A tebe treba smestiti u ustanovu zatvorenog tipa kad ovoliko lupetas. I zakopcati pozadi, vezati ako budes nasilan.
Dobra terapija bi trebalo da pokaze rezultate.

Normalan covek ne moze toliko da se uzivi.Pozdrav i sve najbolje, brz oporavak zelim.


i da njime nekažnjeno odgovara na svaki post drugog korisnika sa kojim se ne slaže? I to čak ne mora ni da odgovara na njemu upućen post nego na bilo koji post uopšte? Kako bi reagovali ovde moderatori i administratori da je ovaj post upućen njima?


Ako ovo nije direktna uvreda korisnika onda bih zaista voleo da čujem objašnjenje šta jeste i zašto se ovako nešto time ne smatra?

Nisam u toku sa tim ko je sada glavni administrator foruma. Voleo bih da čujem mišljenje te osobe. Konkretno me interesuje da li se pravilima štiti princip slobode govora ili se štiti određeno mišljenje i svako ko vređa onoga ko misli drugačije ima amnestiju da to radi bez posledica.
[ bachi @ 26.02.2012. 17:40 ] @
A e može zahtev za ukidanje madzone podforuma? Možda bolje
preimenovati u trollzone. :D

Ne, zaista, apsolutno ne vidim potrebu da kada korisnik
EliteSecurity foruma klikne na pregled novih poruka, da mu među istim
izbacuje nove poruke sa madzone foruma. Ili makar napraviti opciono da u
profilu može da se napravi da li da pokazuje nove poruke od (ultra)mad
zone podforuma (računajući i svakodnevnicu), ili ne.
[ Ankalagon the Black @ 26.02.2012. 17:44 ] @
@bachi

Verovatno bi za taj predlog trebalo da otvoriš posebnu temu u ustom ovom podforumu.

pozdrav
[ Marenović Slaviša @ 26.02.2012. 21:25 ] @
I Bachi i Ankalagon:

Zar ta opcija ne postoji?
Idi na naslovnu stranu elitesecurity.org, iz menija sa leve strane klikni na elitemadzone i otvorice ti se forumi koje sadrzi taj podforum.

Madzone, Techzone, Autozone, Motozone...itd.

Pored svakog vam pise IZBACI.

Sto ne probate da izbacite neki od tih foruma? Mislim, ako vam stvarno smeta, iskoristite opcije koje vec postoje, nema potrebe za toplom vodom.

[ Ankalagon the Black @ 26.02.2012. 22:03 ] @
Siguran sam da će @bachi taj savet biti veoma koristan. Međutim u ovoj temi se radi o nečemu sasvim drugom. Čekam da se pojavi Gojko ili neko drugi ko ga sada zamenjuje kao glavni administrator na forumu da pogleda ovaj slučaj za koji sam argumentovano objasnio da predstavlja flagrantno kršenje pravilnika foruma za koje je predviđena kazna banovanja korisnika.