[ Mrkelaa @ 27.02.2012. 12:50 ] @
| Momci, ne kapiram gde je problem. Ruter je pre dva dana kupljen. Logovao sam se na njega preko difoltne adrese. Pristupio sam poodesavanjima i tu uradio sledece:
1. Iskljucio DHCP server
2. Ukljucio AP mod
Posle toga nema sanse da mu pridjem preko adrese i non stop mi govori da je kabal iskljucen-unpluged, kao uspeo sam da mu pridjem bezicnim putem (kao konektovao se), ali od toga nista.
Inace, ruter je trebao da bude povezan sa kablovskim modemom, koji vec ima ukljucen DHCP...
Pomogajte inace cu poceti da ludim od njega :( |
[ sad_ste_face_jel @ 27.02.2012. 22:35 ] @
Resetuj ruter zadaj fiksnu adresu ruteru i na lan kartici u istom opsegu i to je to.Cudno da si iskljucio dhcp na ruteru a da zablokira to se meni desava kad je uljucen dhcp a nece da se konektuje.
[ Mrkelaa @ 28.02.2012. 12:27 ] @
Problem je taj sto ja resetujem ruter i ne mogu da mu pristupim uopste preko IP adrese koju nisam menjao... Inace DHCP je setovan na kablovskom modemu, a ako je i na ruteru onda dolazi do konflikta... valjda treba podesti opsege ako su ukljucena oba DHCP-a, modem do pola, a ruter od pola :)
[ sad_ste_face_jel @ 28.02.2012. 17:47 ] @
Kad resetujes ruter ti ga vratis na fabricka podesavanja.Samim tim i ip adresa rutera se vraca na fabricku onda na lan kartici dodelis fiksnu ip adresu i onda mozes da pristupis ruteru.
[ Mrkelaa @ 05.03.2012. 13:03 ] @
Bas tako sam i resio. Dodelio fiksne IP adrese racunarima, ruteru iskljucio DHCP, modemu ostavio ukljucen DHCP i radi sve kao sat :).
Hvala na savetima!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.