[ Mladja_VR @ 01.03.2012. 13:35 ] @
Imam MSI CR700X, Windows 7 operativni sistem... Desavalo mi se sledeci problem s'vremena na vreme... Kada se malo optereti procesor, tipa neka igrica i slicno laptop se samo ugasi. Pretpostavio sam da je u pitanju temperatura procesora i da mu je to sto se gasi neka zastitna mera. Zato sam skinuo Core Temp program da ocitam temperaturu i dobio sledece podatke :![]() Znaci 60 do 70 stepeni kada radi na "leru", a sa nekim igricama kada se malo optereti skace i na 85,90 stepeni.... I cim se pokrene i najobicniji proces,tipa Google Chrome, cuje se kako pali cooler procesora, tj. zvuk coolera postaje glasniji... Nisam neki strucnjak za laptopove, ali mislim da je ovo previse... Probao sam da izgooglam koja je optimalna radna temperatura za ove procesore i ovaj laptop, ali nisam nasao... Inace stalno stoji na ravnoj povrsini, odnosno stolu tako da otvori za hladjenje nisu blokirana... Pitam vas da li je ovo zaista razlog zasto se gasi i ako jeste da li je moguce da sam resim problem ili se moram obratiti nekom servisu? Razmisljao sam da uzmem ono postolje sa dodatnim coolerima, ali kada su skokovi temperature ovako extremni, mislim da bi to pripomoglo, ali ne bi resilo problem u potpunosti... Hvala unapred. |