[ miha20 @ 03.03.2012. 07:10 ] @
Imam problem.
Posle share-ovanja nekog foldera na mrezu, a cackao sam svasta u smislu dozvola i privilegija, misam mogao da otvorim ms office outlook. Javlja mi neku gresku u file-u c:/users/user/appdata/local/microsoft/outlook/outlook.pst.
[ 3okc @ 03.03.2012. 07:31 ] @
Probleme u vezi šerovanja foldera nećeš rešavati na ovom forumu
[ S A J A @ 21.04.2012. 09:52 ] @
Outlook.pst je najbitniji fajl za funkcionisanje outlooka jer u njemu stoje mailovi i sva podešavanja (osim accounta). Idi na tu lokaciju gde se nalazi fajl pa proveri koje dozvole stoje na folderu (security tab), trebalo bi da ulogovani korisnik ima mogućnost čitanja i pisanja u tom folderu. Osim ako ne podešavaš privilegije za neki server, možeš slobodno da staviš Everyone Full control pa posle toga nećeš imati probleme.

Međutim ako to ne pomogne, iskopiraj outlook.pst na neku drugu lokaciju pa podesi outlook da ga odatle koristi. Pošto to podešavanje ne možeš da izvedeš iz samog outlooka jer jelte ne možeš da uđeš u njega, onda imaš u Control Panelu ikonicu Mail, idi na Properties od profila, pa Data files i tu podesi novu putanju.

Vezano za čačkanja u vezi prava pristupa na C disku, pošto Microsoft taj deo nije baš uredio na jednostavan način, često se dešava da korisnici nešto upropaste pa da im posle neki programi ne rade. Tako sam ja postavljao prava pristupa za C disk i posle mi nije radio SQL Server. Naravno, pošto ja imam server na kome radi više ljudi, morao sam da se bavim podešavanjem privilegija kako bi izbegao slučajnu ili namernu štetu na podacima ali obični kućni korisnici nikako ne bi trebalo da se zezaju sa time.

Ima na netu da se nađe više uputstava kako privilegije sa C diska "vratiti" u default vrednosti pa može i tako da se reši problem. Meni na XP-u je pomogla komanda "secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose" mada ne znam da li radi u slučaju Windows-a 7.