[ Alen Seles @ 03.03.2012. 16:18 ] @
Odmah da napomenem da sam potpuni laik sto se tice ovakvih podesavanja. Problem je dakle ovaj: Kada povezem kablovski modem (Cisco 2100 Cable Modem) UTP kablom na ruter (ne u WAN port vec u jedan od preostala 4 LAN porta) i iz rutera takodje UTP kablom u komp, internet na tom desktopu radi savrseno, bez prekida ili bilo kakvih drugih problema. Ali ruter ne salje internet putem wireless-a. Dakle salje signal i svi uredjaji koje sam pokusao da povezem putem wireless-a citaju signal, ali internet jednostavno ne radi. Sta god bih pokusao da otvorim, nebi islo. Hteo sam da ispipam nesto u podesavanjima rutera, ali ne mogu ni da mu pristupim dok je povezan i kablovski modem. Dakle kada bi u browser ukucao 192.168.1.22 (sto je adresa mog rutera), psole izvesnog vremena izbacio bi ovo: "The connection was reset. The connection to the server was reset while the page was loading.". Da napomenem, ruter je do pre par dana radio na ADSL-ovom internetu koliko toliko valjano. Jedini problem koji sam primetio je sto bi drugi desktop u kuci ponekad izgubio signal, i posle par minuta ga povratio. No to mi ne smeta previse. Zamolio bih vas ako iko ima makar malo vremena, da mi pojasni u cemu je problem, jer verujem da nije nista komlikovano buduci da je ruter do skoro radio dobro. Hvala unapred. |