[ WinterMute @ 26.02.2004. 21:19 ] @
Pre izvesnog vremena neko je ostavio slicnu aplikaciju samo u obliku windows .exe fajla, meni je palo na pamet da je napravim u obliku midlet-a.

Posto moze da salje samo na 063 treba upisati broj telefona bez 063 prefiksa.

Podrzava midp 1.0 standard pa bi trebalo da radi na svim malim uredjajima koji imaju javu.

Bilo bi dobro kada bi neko postavio .jar fajl na neki wap sajt.

Naravno, da bi aplikacija radila potrebno je da imate 063 karticu i vezu ka Internetu.

Da biste je instalirali na vas mobilni telefon potrebno je samo prebaciti na njega fajl ZionSMS.jar iz bin direktorijuma.

Evo ga link za download zip arhive u kojoj se nalazi i source kod:
http://www.zion.co.yu/forum/me...on=downloadfile&FileID=525
[ u_m @ 26.02.2004. 22:41 ] @
Odlicna ideja

Postavljeno na http://wap.srb.co.yu

Testirano sa siemens -om m55

Jos jedna napomena, radi samo ako ste nakaceni na gprs preko mobtela
Mislim da bi se ovo moglo uz manje promjene koristiti i na 064 (oni imaju nesto [email protected] ili kako vec)

I da, besplatno je dok se ne pocne naplacivati gprs ;)
[ Ljuba - Lazarevac @ 27.02.2004. 18:03 ] @
Imam m55 i 063
skinuo sam program ali uvek pokaze da nije poslat
jel se jos nekom desava?
[ Bojan Basic @ 27.02.2004. 18:35 ] @
Meni isto neće nikako da pošalje. Piše:
java.io.IOException: Status = -33
[ manijac @ 27.02.2004. 19:50 ] @
Meni na T610 ispisuje slanje nije uspelo javax.microedition.io.ConnectionNotFoundException: The requested protocol does not exist socet:/-/null:253
[ u_m @ 27.02.2004. 20:25 ] @
Ja sam kriv za neke od tih gresaka, napravio sam gresku prilikom mjenjanja sadrzaja .jad fajla, pokusajte ponovo da skinete i reinstalirate program

P.S: sa m55 provjereno radi (ali ne i sa ovom gore spomenutom greskom, reinstalacija rjesava stvar)

P.P.S: Jos se jednom izvinjavam, ali orginalni .jad fajl uopste nije radio pa sam morao da ga podesavam, a ko radi taj i gresi
[ Bojan Basic @ 27.02.2004. 20:47 ] @
Ne vredi, skinuo sam opet i sve isto.
[ u_m @ 27.02.2004. 21:09 ] @
Toliko od mene, ja samo hostujem, cika sa vrha liste je autor :)
[ WinterMute @ 28.02.2004. 12:56 ] @
TNX u_m !!!

Ne znam sta da vam kazem, osim da i na siemens s-55 takodje provereno radi.

Sto se tice ovog java.io.IOException: Status = -33 , probaj da restartujes telefon.
A sto se tice ove greske:
Citat:
Meni na T610 ispisuje slanje nije uspelo javax.microedition.io.ConnectionNotFoundException: The requested protocol does not exist socet:/-/null:253

Jad fajl ocigledno nije u redu, uzmi .jad iz gore prilozene zip arhive.

Ako bi neko objasnio proceduru za slanje na 064, nista lakse nego prilagoditi ovu aplikaciju... ???
[ manijac @ 28.02.2004. 13:46 ] @
Taj sam i koristio !!!
[ Ljuba - Lazarevac @ 29.02.2004. 11:21 ] @
Skinuo sam ponovo i sve radi ok. Siemens M55

PS. Ovu poruku saljem sa mob. preko Webviewera
Pozdrav
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 29.02.2004. 15:41 ] @
Ta aplikacija šalje mail na [email protected] broj telefona.
Da li može da šalje takav mail-sms na obične telefone..nešto starije i lošije?

UPDATE: Probao sam da ga instaliram na N3650 i kad dođe do tačke kada traži da se konketuje na GPRS, konektuje se, ali i i zbaci grešku, ne može da se instalira i ugasi se.

Jel se dešavalo to nekome? Skinuo sam midlet sa srb-a.
[ Ljuba - Lazarevac @ 01.03.2004. 11:33 ] @
Kod ortaka na 3100 isto nece da posalje
prijavljuje neke greske dok na 7650 radi
[ bigs @ 01.03.2004. 21:40 ] @
Nece ni na 6310i ! :(

pozdrav
[ Bojan Basic @ 01.03.2004. 21:47 ] @
Pozdrav. Reinstalirao sam aplikaciju i sad sve radi na 3650, samo imam jedno pitanje:

Kada onaj kome sam poslao poruku primi tu poruku, na početku stoji reklama "[email protected]". To me jako iritira i interesuje me koliko treba da se plati za program koji nema tu reklamu. Radije bih platio autoru ovog programa nego Lopovtelu (iz principa, oni su lopovi i bez kradje kredita za poruke), samo me interesuje cena.
[ u_m @ 01.03.2004. 22:16 ] @
to se nalazi u .jad fajlu i tu mora da stoji neka validna email adresa, znaci mora da pise necija reklama, a ti edituj .jad fajl pa stavi nesto drugo ako ti bas smeta.
[ fast @ 02.03.2004. 04:36 ] @
pre 3-4 dana skinuo sam zionsms na siemens c60 i nije hteo da radi,posto me je mrzelo da ga brisem-nisam ga izbrisao...juce onako bez veze sa hteo da posaljem,kad ono RADI!I to veoma brzo.Inace pitam vas zasto c55 nece da ga prihvati¿nece da ga skine a sve druge programe hoce!hvala

[Ovu poruku je menjao fast dana 15.04.2004. u 11:38 GMT]
[ acebzan @ 02.03.2004. 10:58 ] @
cekaj, jel za ovo moram da se sa kompa konektujem na mobtel gprs konekciju, i onda da saljem SMS ? u tom slucaju koristicu aplikaciju Dejana Krstica.

ili sa ovim mogu lepo kad nisam pored kompa da se konektujem na gprs preko fona i onda preko zionsms-a saljem poruke?

poz,
[ Ljuba - Lazarevac @ 02.03.2004. 12:03 ] @
Citat:
acebzan:
cekaj, jel za ovo moram da se sa kompa konektujem na mobtel gprs konekciju, i onda da saljem SMS ?

poz,

Procitaj temu od pocetka i ukapiraces

Koristis mob. i preko njega saljes
[ NLO @ 02.03.2004. 13:30 ] @
radi na sie c55, probano josh na 2 nokije (ne zeznam koji modeli) neradi, java.io.excepcion valjda zato shto nemaju podrshku za socket..
[ Dejan Krstic @ 02.03.2004. 16:18 ] @
Citat:
Bojan Basic:
Pozdrav. Reinstalirao sam aplikaciju i sad sve radi na 3650, samo imam jedno pitanje:

Kada onaj kome sam poslao poruku primi tu poruku, na početku stoji reklama "[email protected]". To me jako iritira i interesuje me koliko treba da se plati za program koji nema tu reklamu. Radije bih platio autoru ovog programa nego Lopovtelu (iz principa, oni su lopovi i bez kradje kredita za poruke), samo me interesuje cena.

Pa mozes i mms da saljes na mail u formatu [email protected]

Istu stvar ces dobiti a ako bas hoces da pise da je stiglo sa tvoje email adrese onda iz svog email programa posaljes takav mail i naravno stavis da stize sa adrese sa koje ti hoces.
[ Dejan Krstic @ 02.03.2004. 16:20 ] @
Citat:
acebzan:
cekaj, jel za ovo moram da se sa kompa konektujem na mobtel gprs konekciju, i onda da saljem SMS ? u tom slucaju koristicu aplikaciju Dejana Krstica.

poz,

Funkcionise isto kao i moj program samo sto ti za njega nije potreban racunar :) Lepo snimis aplikaciju u telefon i pokrenes je bilo kad i bilo gde, telefon onda uspostavlja gprs vezu ka gsmmex.063.mobtel.co.yu i isporucuje poruku. Potpuno isto kao i moj program samo sto moj program radi na racunaru a ova aplikacija radi u samom telefonu.
[ fast @ 02.03.2004. 22:13 ] @
neko rece da mozda neki sie c55 nema socket.e *ebi ga,sta je to¿! Danas sam pokusao sa tog istog ali sam promenio IP na 02 mrezu i dao opis da ziona uopste nema.I drugov c55 ne moze! Dok moj c60 moze...Onda sta!pozdrav
[ Ljuba - Lazarevac @ 03.03.2004. 12:11 ] @
Citat:
acebzan:
u tom slucaju koristicu aplikaciju Dejana Krstica.

Mozes li mi reci gde mogu naci tu aplikaciju Dejana Krstca, jer dosta koristim net i to bi mi vise odgovaralo nego mob
Pozdrav
[ acebzan @ 03.03.2004. 15:26 ] @
hvala Dejane na odgovoru. Ja sam probao na Siemens m50 i bezuspesno, probacu jos koji put, stalno dobijam neku gresku, onaj io.exception
Ljubo ---> pitaj dejana za link ili da ti posalje na mail, posto mi gprs ocajno radi a crko mi fiksni, pa ne mogu da saljem mail,
[ acebzan @ 04.03.2004. 07:31 ] @
e ovako, io.exception dobijem kad se nakacim na net preko gprs+racunar.
znaci probam da posaljem poruku, malo duze cekam i dobijem tu gresku.
kad probam bez racunara, ukljucim ZionSMS, stavim broj, poruku, options --> send , u gornjem desnom uglu na siemens m50 dobijem znak da pokusava da se konektuje na gprs, i cekam, cekam, i nista. vise ne mogu da koristim ponovo opciju Options, niti send, clear moze par puta da se upotrebi i onda se telefon zaglupi, tako da moram da drzim "No" da izadjem iz java aplikacije, telefon se skida sa gprs, i gotovo, a da, ne prijavi mi ni jednu jedinu gresku.
e sad, jedno pitanje, kada (ako) zionsms posalje poruku, da li on daje neki znak da je poslao, tipa: "poruka poslata" ?
[ Ljuba - Lazarevac @ 04.03.2004. 10:29 ] @
Upravo tako ces i dobiti ako je sve u redu:
"Poruka je poslata
www.zion.co.yu"
NE treba da izlazis iz aplikacije dok ne dobijes obavestenje o slanju
Ceka se malo duze zato sto je mobtelov GPRS spor.

[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 05.03.2004. 10:42 ] @
I meni je proradio..nije valjala prva instalacija.

Jedan savet..prvo se konektujte, pa tek onda pokrećite ZionSMS i šaljite.
Meni tako uspe svaki put.

Nego, jel se žalio neko od ljudi koji su primali te poruke da im prva poruka stigne prazna (ako pišemo punu dužinu poruke..160 chrs), a u drugoj samo dve tri reči? Ili čak, kao što se meni dešava, da mi stigne prva skraćena na 130 inešto karaktera i da piše Part 1, a da druga nikad ne stigne?
[ WinterMute @ 05.03.2004. 13:11 ] @
U zip arhivi iz prve poruke se nalazi i izvorni kod tako da slobodno mozete da menjate i izbacujete reklame do mile volje.

Sama aplikacija je veoma jednostavna i ne koristi multithreading, zbog toga se ekran zamrzne za vreme obavljanja razgovora sa serverom sve dok se ne ispise obavestenje da je poruka poslata. Kada bi se ubacio jos jedan thread mogao bi u njega da se stavi indikator napretka.

Zaboravio sam da stavim ogranicenje na 160 karaktera u poruku (cini mi se da je ogranicenje mnogo vece), takodje sama aplikacija nije predvidjena da salje lancane poruke a izgleda da ni server ne ume to da radi tako da nije nista cudno sto se javljaju problemi koje je voyager naveo.
poz.
[ fast @ 05.03.2004. 13:33 ] @
@voayer:ne treba prvo biti konektovan da bi poslao. to ti je kao kad downlodujes program-diskonektu je te i ponovo se kon. na drugi kanal. @voajer2:i meni salje u dve poruke ako je dugacka. Inace od jutros ne salje. kaze da je poslao a niko je nije primio. Jel mozda u pitanju to sto nas puno koristi jer kad vidim posecenost SRB-a sve je veca!
[ u_m @ 05.03.2004. 18:39 ] @
Pa dosad imam 191 download odnosno 18.88 dnevno.
Dok npr. milionera : 433 download-a 42.81 dnevno.
Sve to u posljednjih: 10 days(s) and 2.73 hour(s)

Pa mislim da ovoliki broj ne bi mogao da utice na brzinu servisa.

Zanima me jos da li bi ovo radilo i sa mobilnog u 064+gprs mrezi?
Ako radi sa racunara nakacenog preko nekog drugog osim mobtelovog gprs-a, ne vidim razlog sto ne bi moglo??
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 05.03.2004. 23:10 ] @
Citat:
fast:
@voayer:ne treba prvo biti konektovan da bi poslao. to ti je kao kad downlodujes program-diskonektu je te i ponovo se kon. na drugi kanal. @voajer2:i meni salje u dve poruke ako je dugacka. Inace od jutros ne salje. kaze da je poslao a niko je nije primio. Jel mozda u pitanju to sto nas puno koristi jer kad vidim posecenost SRB-a sve je veca!

Pa nisam ni rekao da se ne može poslati..samo da uspe svaki put..za razliku od situacije gde Zion uspostavlja konekciju :) Ma ajde što šalje 2 poruke, al što ne stižu kako treba! :)
[ acebzan @ 07.03.2004. 14:22 ] @
ja sam u petak, 5. mart, oko 10 sati poslao nekoliko poruka :)
iznenadio sam se kako je uspelo,
kad sam iz panceva stigao u beograd, vec oko 11h nisam vise mogao da saljem.
Evo i dan danas pokusavam, ali od onda nece vise da posalje.
Krene on da se konektuje na gprs, 2 puta mi zavrti "planetu" i nista.
Posle duzeg vremena izbaci Java.io.IOException gresku.
[ u_m @ 29.03.2004. 21:11 ] @
Citat:

Citirano sa: http://wap.srb.co.yu/chat.wml?rang=ZionSMS

che83: postoji finta za free sms i na 64!
che83: saljete subject na [email protected]! pitanja na vladanjovic et mymail.ro

Samo je pitanje koji smtp server koristiti? sta upisati u .jad fajl?

Ja sam napravio izmjene u 063 verziji, ali slabo mi ide java, pa ne znam da napravim da jedna aplikacija salje na oba broja i da na osnovu broja mjenja smtp server.

WinterMute, da li se moze nesto napraviti?
[ WinterMute @ 07.04.2004. 14:00 ] @
Naravno da moze, samo koji smtp da koristim?
Kad budem imao vremena, malo cu da eksperimentisem...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 08.04.2004. 09:37 ] @
Jel imas predstavu zasto ZionSMS ne radi na 6600? Evo screenshot.

[Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 14.04.2004. u 00:31 GMT]
[ ognjenr @ 08.04.2004. 11:49 ] @
Citat:
U zip arhivi iz prve poruke se nalazi i izvorni kod tako da slobodno mozete da menjate i izbacujete reklame do mile volje.

Kada obrišem reklamu i tako izmenjeni fajl ubacim u tel, poruka se uredno pošalje ali ne stiže ! Da li neko može da postuje fajl bez one reklame (posetite....).
Hvala unapred!
[ Lunatic @ 08.04.2004. 13:10 ] @
ej ljudi ajde neka neko lepo objasni da li moze preko ovog da se salje na 064 i kako...?(u [email protected] nece jer ne moze da se ispise toliki niz)
[ smeker @ 12.04.2004. 12:26 ] @
ja sam skinuo na 7650i zionsms sa wap-a (zion.co.yu), pokrenem ga, javi mi da je poruka poslata ali nikome nestize!!! moze pomoc!!!
[ u_m @ 12.04.2004. 13:11 ] @
Citat:

ej ljudi ajde neka neko lepo objasni da li moze preko ovog da se salje na 064 i kako...?(u [email protected] nece jer ne moze da se ispise toliki niz)

Trenutno ne moze da se salje na 064 sa zion-om, to objasnjenje je bilo za slanje mms-a na sms

Citat:

Kada obrišem reklamu i tako izmenjeni fajl ubacim u tel, poruka se uredno pošalje ali ne stiže ! Da li neko može da postuje fajl bez one reklame (posetite....).
Hvala unapred!

pazi, ako si obrisao taj e-mail ([email protected]) moras da stavis neki drugi validni e-mail, znaci to zamenis sa svojim mail-om (jos jednom: novi e-mail mora da bude postojeci)
[ u_m @ 12.04.2004. 13:23 ] @
pogledajte ovo:
http://www.zion.co.yu/forum/vi...p?TopicID=794&page=0#10030

znaci, ovo menjanje e-mail-a je visestruko korisno, ako poruka ne ode, dobicete odgovor na e-mail, a cak cete biti zasticeni da vase poruke ne budu procitane od nekog treceg

Pozdrav svima.
[ smeker @ 12.04.2004. 13:43 ] @
A ima li pomoci za mene? Ako neko ima verziju a da hoce da radi na nokia 7650i neka ga postavi na nekoj adresi ili neka ga postavi na forum kao atachment!!!
[ WinterMute @ 12.04.2004. 17:31 ] @
E stvarno, izbacite ono [email protected], ako treba ja cu da ostavim kompajliranu verziju, za***ao sam se sto sam stavljao uopste taj mail. Ispostavilo se da verat vrsi preusmeravanje [email protected] i sad mi se svakodnevno sanduce zatrpava sa raznim greskama a uz neke greske kao attachment dolazi i sama poruka, tako da ako pogresite ili server ne radi, vasa poruka ce verovatno zavrsiti kod mene. Nazalost. I nemojte nikako da stavljate validan mail, vec nesto sto ne postoji tipa [email protected] ...

E sad, ako midlet ne radi na nekim telefonima, tu nista ne moze da se uradi osim da se prilagodi tom modelu, sto ce reci treba da se koristi api tog proizvodjaca i u njemu da se odradi socket konekcija. Zionsms prati Sun Microsystems predlozeni nacin za pravljenje konekcije tako da bi trebao da radi na vecini telefona.
[ Davor Vlajkovic @ 12.04.2004. 22:12 ] @
Citat:
WinterMute:
I nemojte nikako da stavljate validan mail, vec nesto sto ne postoji tipa [email protected] ...

A kako znas da ovo nije stvarno Jelenin mail? :)
[ smeker @ 13.04.2004. 08:41 ] @
Pa ima li nneko nesto isprogramirano za Nokia 7650i da bi i sa tog tel. mogle da se salju besplatne poruke!!!!!!
[ smeker @ 13.04.2004. 09:00 ] @
Skinuo sam i na nokia 7250i i takodje javlja da je poruka poslana ali ona ne stize!!!! ako resimo ovaj problem pomocicemmo mnogima koji imaju ove ili slicne modele... A dali je problem do servera sto javlja da je poruka poslana a ne stize?
[ WinterMute @ 13.04.2004. 12:58 ] @
Hajde neka neko proveri da li ovo radi, trebalo bi da radi isto sto i prethodna aplikacija samo za 064 (znaci 064-064 iskljucivo). I ako dodje do neke greske, obavestenja stizu na Jelenin mail
U zip arhivi su jad i jar fajl...
Trebalo bi da radi ako je ona informacija gore o mts-ovom mail2sms gatewayu tacna.
http://www.zion.co.yu/forum/me...on=downloadfile&FileID=571

Vrlo je moguce da ne radi ali ja nemem nacina da proverim zato trazim od nekog ko ima gprs, javu i 064 da proveri.
tnx.
[ u_m @ 13.04.2004. 17:40 ] @
Ja ipak mislim da mail mora da postoji, ili bar domen (ono sta ide poslje @) jer ja sam pokusavao sa raznim porukama tipa [email protected] i naravno poruka je odlazila a nije stizala kome treba.
[ Maniac @ 13.04.2004. 20:36 ] @
Kako da ga nateram da radi na nokiji 3100?ako sam na netu nemogu da odem u aplikacije da bih startovao program a kada startuje zion onda mi izbacije gresku da ne moze da nadje konekciju...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.04.2004. 22:50 ] @
Znači na 7650 ne radi, na 3650 radi, pa na 6600 opet ne radi?

Šta tačno znači Error 5120?
[ Shabi @ 13.04.2004. 23:54 ] @
Stvarno je cudo,sa 7650 posalje ali poruka stigne bez texta iako je napisan,samo ispise-od 38163(neispisuje dalje broj) i posetite z....
[ u_m @ 14.04.2004. 12:30 ] @
ja sam na wap.srb.co.yu promenio .jad fajl i stavio sam [email protected] kao email a telekom.yu kao host. probajte sad (i ja imam samo 063 gprs- pristup, ali valjda cu nabaviti i 064 za testiranje pa cu se javiti sa novim info.)
[ Maniac @ 14.04.2004. 14:32 ] @
Jwl ima neko da je uspeo da posalje poruku sa 3100 ili 3200 ili tako nekog tel
[ Ljuba - Lazarevac @ 14.04.2004. 15:07 ] @
Citat:
u_m:
Ja ipak mislim da mail mora da postoji, ili bar domen (ono sta ide poslje @) jer ja sam pokusavao sa raznim porukama tipa [email protected] i naravno poruka je odlazila a nije stizala kome treba.

Mail ne mora da postoji, ja u telefonu (m55) imam dva programa zion
na jednom sam stavio kao mail [email protected] a na drugom [email protected]
i sve radi normalno
Poz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 14.04.2004. 16:23 ] @
Sve ti radi ok jer ipak mora da postoji domen iz maila, ali sam mail ne mora. Btw, x.com je PayPalov sajt :)
[ smeker @ 15.04.2004. 14:08 ] @
JA sam na moj 7250i skinuo ovaj novi zionsmsm sa wap.srb.co.yu ali i dalje ne radi!!! Ono posalje poruku i javi na tel. da je poruka poslana ali nikome ne stize? Ima li resenje? Ima li jos neki wap link da moze da se skine zionsms?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.04.2004. 15:11 ] @
Ma nema veze odakle ces skinuti..ako ti ne radi, ne radi. Jel to uopste radilo nekom na 7250(i)?
[ Maniac @ 15.04.2004. 21:50 ] @
Amam ljudi jel moguce slati uopste sa 3100 ili 3200??~!
[ smeker @ 20.04.2004. 15:12 ] @
Meni i dalje nece da salje zionsms na Nokia 7250i!!! javlja da je poruka poslana ali nikome ne stize! Ima li pomoci za to?
[ veseliz @ 22.04.2004. 16:18 ] @
NA koji nacin se menja taj mail u poruci??

gde i kako moze to da se izmeni, pa da stize meni, kad je neuspesno poslato, a ne nekome tamo!

Hvala unapred!
[ WinterMute @ 22.04.2004. 18:54 ] @
Ne nekome tamo nego meni i to samo ako poruka ne stigne iz nekog razloga.

Menjas tako sto editujes fajl zionsms.jad u nekom tekst editoru.

Izgleda da zionsms za 064 vise ne radi mada su neki prijavljivali da je radio. Mozda je telekom ukinuo njihov mail2sms servis.
[ veseliz @ 22.04.2004. 19:20 ] @
hvala mnogo! Nisam znao sa cime da otvorim taj jad fajl!!

sad cu da probam!!
[ Raven45 @ 23.04.2004. 16:27 ] @
Ma dobro, za*ebite taj zion. Jel moze da se posalje normalan mail na telefon? Ja sam probao da posaljem na nesto kao 38164xxxxxxx[at]sms.telekom.yu, nisam siguran, i nije uspelo. Ako moze, recite na koju adresu treba slati.
[ Jozzy @ 01.05.2004. 19:02 ] @
kako poslati sms preko 064 zion-a.
kada se gprs koristi putem mms
kako to srediti da funkcionse...
[ boban2004 @ 01.05.2004. 19:42 ] @
Imam samsung c100 i odakle da siknem taj zionSMS??
Preko koje wap stranice? srb.co.yu necee
Pozdrav
[ boban2004 @ 01.05.2004. 22:05 ] @
Sa kojim programom da prebacim ovaj zion.jad i jar na samsung c100??
Hvala..
[ xzibit @ 02.05.2004. 21:36 ] @
Citat:
smeker:
ja sam skinuo na 7650i zionsms sa wap-a (zion.co.yu), pokrenem ga, javi mi da je poruka poslata ali nikome nestize!!! moze pomoc!!!

hmmm... pomozi sebi; NE[ ]STIZE???!! ;-)
[ boban2004 @ 02.05.2004. 22:30 ] @
PA KRALJEVI ZAR NIKO NE ZNA SA KOJIM PROGRAMOM DA PREBACIM ZIONSMS NA SAMSUNG C100?
AKO NEKO IMA LINK NEKA POSALJE!!!!
UNAPRIJED HVALA
[ priest77 @ 02.05.2004. 23:09 ] @
Idi na www.coolservice.dk i registruj se pa onda mozes da uploadujes bilo koju igru ili aplikaciju. Dobices parolu i username i preko wapa skini sta si uploadovao na ovoj adresi http://wap.coolservice.dk
Na moj samsung c100 zionSMS radi.
Pozdrav!
[ boban2004 @ 02.05.2004. 23:23 ] @
Jooj bolan sta napricha, care imas li program sa kojim mogu da prebacim taj zion sa kompa na mob preko irda... daj link... MOLIM TEEEE
[ Maniac @ 03.05.2004. 14:57 ] @
KAKAV??? je ovo saban ljudi nevidjeno>!!!
PA baci taj telefon kad neznas da radis sa njime ....
Cuo si negde da sae neke stvari rade sa programima za telefone pa sad smaras koji program pa koji program...
[ Maniac @ 03.05.2004. 15:06 ] @
NEgo jedno pitanje za korisnike 6600...
Da li je neko naterao da zion proradi jer meni se konektuje i izbaci gresku u kojoj se spominje simbian os...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.05.2004. 20:45 ] @
Ne radi na 6600.
[ Ljuba - Lazarevac @ 03.05.2004. 23:17 ] @
Jel neko proverio kako se salje na 64 i da li uopste moze to i kako?
[ boban2004 @ 04.05.2004. 01:23 ] @
Pa SABANE ako ne znas niko te ne tijera da odgovaras (a vidim da nemas pojma bar za samsung c100)!!! Oces samo ti da saljes?? Eee kakav smo mi narod, zato nam i jeste sve ovako!!!!
[ Ljuba - Lazarevac @ 06.05.2004. 14:05 ] @
Zna li neko sta se desava sa www.deki.co.yu
zasto nece vise da salje
[ sir-x @ 10.05.2004. 21:49 ] @
pozdrav svima ja imam nokia 3100 i zelim da znam dali taj programcic bi radio na mobimak, mobilna mreza u Makedonija, ja sam nasao na netu neki SMS Send2.0 , ali ne znam wap gde bih mogao da ga skinem
[ fanfon @ 12.05.2004. 01:31 ] @
www.deki.co.yu ne funkcionise vise pod lozinkom gost zbog ceste zloupotrebe i vredjanja
[ dalek @ 12.05.2004. 09:30 ] @
Postoji li neki jednostavan softwer za slanje MMS-a preko PC-a na koji je zkacen mobilni?
[ u_m @ 17.05.2004. 16:01 ] @
outlook, npr

posaljes mail na [email protected]
ili za sms @sms...

probaj oce li pa javi

ps mislim da je ogranicenje da mozes da saljes samo u onj mrezi u kojoj si
npr sa 063 na 063
[ Bad Habbit @ 18.05.2004. 08:26 ] @
Ljudi, moze li meni neko da pomogne i objasni mi zasto ova aplikacija za slanje besplatnih sms poruka na 063 mrezi nece da radi na nokiji 6100? Kod sebe na 7650 sam instalirao i radi odlicno. Na 6100, skidao sam je preko wap.srb.co.yu jednostavno da indikator da je ksida i onda posle odredjenog vremena se jednostavno vrati na wml stranicu odakle se moze pokrenuti skidanje i nikom nista. Polusao sam da je pronadjem u applications, medjutim nema je. Da li je moguce da 6100 ne podrzava tu aplikaciju ili je problem u necem drugom? Ajde pomogajte pls.
[ Fidel_Castro @ 21.05.2004. 02:37 ] @
A kako da prebacim ovaj .jar fajl u mob rteko Nokia 3650 suite, tj ja ga prebacim u folder koji hocu ali nema ga tamo ... gde se to u telefonu pamti, instalira ili shta vec
pozdrav

Zaboravih josh neshto .. kako da izmenim .jar fajl, iz kog programa se to radi ?
[ u_m @ 04.06.2004. 23:49 ] @
e narode od sad dz poruke za sve mobilne telefone na http://wap.srb.co.yu
[ annoying_master_c @ 21.08.2004. 00:15 ] @
Skinite WinWap 3.1 PRO ili ti wap browser za windows i idite na http://wap.srb.co.yu i lepo saljite bez ikakvih troskova po pitanju marke telefona, podrske jave, gprs-a i ostalih gluposti...
[ veseliz @ 08.01.2005. 19:27 ] @
Evo sada imamo i 062 mobtelovu mrezu, pa me zanima, da li postoji mogucnost da se sa ovog programa salje i na 062, i da li postoji verzija koja moze da se instalira pa da i sa te mreze moze da ide na 062, 063??

verujem da bi ovo uskoro mnogima koristilo?
[ Ljuba - Lazarevac @ 02.02.2005. 15:37 ] @
Imam N6600 ali mi ne radi zion, prijavljuje neku gresku SYMBIANOS ERROR
Da li neko ima zion na N6600 i moze li mi reci kako da podesim
[ miniC @ 02.02.2005. 21:12 ] @
Ako je stvar samo u jad fajlu, moze li ko da ga prepravi da moze da se salje i sa 064 mreze? Ako je samo u pitanju mail za slanje na 063 mrezu, mozda moze i na 064.

Sorry ako je pitanje glupo!!!
[ Nabukodonosor @ 02.02.2005. 22:50 ] @
Naravno da je glupo! Ti samo takva i postavljas!
[ daki_bmw @ 07.03.2005. 17:13 ] @
Hajde neka neko ko je koristio zionsms odgovori: da li uopste i dalje radi? (063->063)
[ u_m @ 07.03.2005. 22:51 ] @
ne, zionsms je ugasen, intervencijom ljudi u mobtelu, ovako stoji vec duze vreme, mislim da je to zbog sms-club-a i slicnih novina

zionsms da bi slao u 064 mrezi mora da se preradi "u jar fajlu" , samo problem je sto je usluga mail2sms u 064 mrezi veoma nestabilna tako da nema svrhe to raditi...