[ Glaone @ 05.03.2012. 11:16 ] @
| Veliki pozdrav svima.
Bio bi zahvalan za pomoc.
Roditelji (oko 60 godina ljudi) imaju TV Samsung CW-29M066V-7XXEC model.
Slika kao da je postala konkalna...razvucena.
Rubovi su pobjegli malo izvan okvira TV-a. Nekada stvara problem pri gledanju / citanju titla.
Dolazio je serviser, ali nema "pravilan kod" za ulaz u servisni meni, pa je rekao meni da pokusam naci na internetu...
Hvala.
|
[ BLEND @ 05.03.2012. 13:09 ] @
[ Glaone @ 05.03.2012. 15:47 ] @
Da, da to je taj
Ima sve informacije, super, hvala puno. Pokusat cu, pa javim utiske.
Malo se teze snalazim u ovom "obliku" foruma, ne znam tacno kako se to zove, forma za forum ...ali, potrudit cu se da javim sta sam napravio.
Zaista, to moze nekom biti korisno.
[ Glaone @ 06.03.2012. 11:41 ] @
Evo, da javim utiske.
Upute iz servisnog meni-a su (i) vise nego dovoljne jednom (obicnom) korisniku.
Sadrzi jednostavne tabele i komande, a koje se potom prate na TV uredjaju i koriguju.
Na navedenom Samsung TV uredjaju, ocigledno postoji neki "veci" kvar.
Komanda za korekciju slike kao H-Shift ne radi ili ne reaguje, a upravo zbog toga mi trebao servisni meni.
Komanda V-Shift radi, tj sliku mogu pomjerati gore-dole...
Kada sam koristio jednu od komandi, mislim da je BOW ili V Amp (nisam siguran), sliku sam uvukao toliko dovoljno da primjetim crni okvir sa sve 4 strane...
Na lijevoj strani slike u crnom ramu / okviru, primjeti se kako je reprodukcija "slike" pobjegla van svog logicnog okvira.
Sve komande koje uvlace sliku, rade na 3 strane osim na lijevoj. Lijeva strana ostaje skrivena / razvucena.
Orjentaciono oko 3 cm slike nedostaje.
Koristenjem jedne od komadni za "uvlacenje" slike, primjetim na toj istoj lijevoj strani jednu "liniju" oko 1 cm sirine, koja podsjeca na povecalo, odnosno ta linija reproducira sliku sa sadrzaja TV-a, ali ona kao da se gleda kroz neko staklo i lomi sliku pa u potpunosti odudara od stvarne slike.
Te linije od 1 cm nema u "normalnoj" reprodukciji, TV je automatski "sakrije" ...
Na kraju sam uradio reset i napustio servisni meni ...
Ako ima neki komentar, bio bi zahvalan.
[ slavisa.c @ 06.03.2012. 12:05 ] @
Dobro si uradio što si izašao iz servis menija,jer to je ipak za servisna podešavanja ispravnog uređaja.
Znaći;servis menijem se ne može podesiti nešto što je neispravno,u vašem slučaju u sistemu horizontalnog otklona.
Greška u principu nije skupa.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.