[ Bojan Basic @ 15.03.2012. 22:13 ] @
Kada su pre dve nedelje povećali brzinu na 10/1 (govorim o svom paketu), meni se aploud uredno povećao na 1 Mbit/s, ali daunloud je ostao zakucan na 6 Mbit/s. Pritom nemam nikakvih problema sa kvalitetom veze: u svako doba dana i noći imao sam vrlo stabilnih 6/1, ali preko ovih 6 ni da mrdne. Nisam žurio s reklamacijom problema pošto mi stvarno nije bilo hitno, a pretpostavljao sam i da postoji mogućnost ne radi sve kako treba od prvog dana, već da korekcije prave usput.

Elem, pošto se situacija nije menjala, pozvao sam ih, devojka koja se javila je ustanovila da ne vidi ništa sporno s mojom konekcijom, i upisala reklamaciju kako bi je prosledila administratorima, i po potrebi tehničkoj podršci na terenu. Meni ti administratori i jesu zvučali kao rešenje problema (u smislu da samo treba negde kod njih prosto da se promeni brzina koju mi isporučuju), ne znam šta bi tehnička podrška mogla kod mene ustanoviti.

No, isto veče me zove čovek iz SBB-a i pita može li sutradan ujutru da dođe radnik i proveri u čemu je problem. Ja reko’ da može. Dođe čovek (ovo se sve dešavalo jutros), čim je video moj modem konstatuje da je to neka serija koja se davno isporučivala (a stvarno sam korisnik SBB-a već više godina i sve vreme sam imao još onaj početni modem kod sebe), i zaključi da verovatno taj modem nije sposoban da propusti kroz sebe tako velike brzine. Meni je tu bilo sumnjivo jedino to što je meni veza sve vreme bila vrlo stabilna — dakle nikakvih oscilacija, već 6 Mbit/s (minus gubici) zakucano — no, razmišljam, možda je stvarno čovek u pravu. On je pritom već imao kod sebe spreman rezervni modem, odmah zamenio moj modem na licu mesta, i jedino je napomenuo da neću imati internet koji sat (dok on prosledi kome već treba novu adresu modema, pa dok se to tamo sve sredi kod njih, bla, bla). Reko’, dobro, ionako sam se spremao da idem negde i vratim se posle više od dva-tri sata.

E, dođem ja kući, uključim komp, vidim internet uredno radi. Odem da proverim brzinu — kad ono, daunloud i dalje 6Mbit/s, a aploud se prepolovio na 512 kbit/s! Dakle, zamena modema očito je imala efekta, ali upravo suprotnog od očekivanog.

Ima li neko nekakvu ideju? Planiram da ih zovem opet, naravno, ali bih da se pre toga i ovde raspitam šta bi moglo biti — da ne bih na kraju još završio sa 56 kbit/s.

Dodatne informacije koje su (možda) bitne: u podešavanjima modema uredno je prikazana brzina koju bi trebalo da imam (10/1); sve se dešava u Novom Sadu.
[ calexx @ 15.03.2012. 23:51 ] @
Ne znam da li nešto možeš da promeniš, osim da proveriš da negde nisi podelio konekciju ... što ne pominješ. Ako konfiguracioni fajl pokazuje 10/1 a ti ipak imaš staru brzinu 6/512, onda je negde nešto zabagovalo, lepo ih pozovi ujutru i ne bi trebalo da bude problem da to srede. Jeste malo čudno da modem pokazuje pravu brzinu a da prolazi neka druga ... ali sa tim modemima nikad nisi siguran. Meni su par puta menjali modem, jednom zbog neke opšte havarije, drugi put baš kod prošlomartovskog povećanja, link mi je svakih 15 minuta pucao na par sekundi pa ponovo krenuo ... dolazili, probali sve i na kraju doneli drugi modem. Taj modem koji su ti uvalili sigurno nije nov, moguće da on pravi probleme.
[ bojsane @ 16.03.2012. 06:39 ] @
To je definitno problem do njih. Ja sam nakon zadnjeg povećanja trebao da imam 24/2. Dobio sam kilavih 20-24 u downloadu ( uvek sa tendecijom na dole u večernjim satima ) i upload 1-1,2, ni makac gore i pored toga što mi u samom modemu piše da je na pravoj brzini tj 24/2.
Zvao sam ih nekoliko puta, gde su mi svaki put iz podrške rekli da je sve u redu, da bi mi nakon nekoliko dana zamenili modem Docsis 2.0 ( koji je takođe bio nov, tj menjan nakon povećanja brzina u novembru ) za Docsis 3.0. Od tada sve radi kako treba, tj imam prilično stabilnih 24/2 čak i u večernjim satima. Jedini problem je bio što sam čekao da novi modem " uhvati " internet celo popodne i to je uspelo tek nakon intervencije administratora sistema.
[ Nothingman @ 16.03.2012. 10:39 ] @
Pretpostavljam da imas ugovor sa njima? :)
Izgleda da ti je administrator nakon zamene modema ukljucio standardni paket bez ugovora (6/512).
[ bojsane @ 16.03.2012. 10:57 ] @
Citat:
Nothingman: Pretpostavljam da imas ugovor sa njima? :)
Izgleda da ti je administrator nakon zamene modema ukljucio standardni paket bez ugovora (6/512).


Čovek kaže da su mu parametri u modemu ok....
[ X Files @ 16.03.2012. 11:07 ] @
Bojane, imaš li možda i ruter?

Ja sam jednom na ruteru fiksirao max i min brzinu kada sam podešavao zagarantovanu brzinu na portu 80. Kasnije, kada su se SBB brzine povecale, jedva sam se setio zasto mi je brzina fiksirana na tačno određenu meru.

Sada sam pogledao kod mene:
[ Nothingman @ 16.03.2012. 11:12 ] @
Citat:
bojsane: Čovek kaže da su mu parametri u modemu ok....


Ne videh taj deo posta :)

[ wux @ 16.03.2012. 15:26 ] @
Citat:
X Files: Bojane, imaš li možda i ruter?

Ja sam jednom na ruteru fiksirao max i min brzinu kada sam podešavao zagarantovanu brzinu na portu 80. Kasnije, kada su se SBB brzine povecale, jedva sam se setio zasto mi je brzina fiksirana na tačno određenu meru...

To se i meni desilo (imao sam podešen QoS u DD-WRT). Srećom brzo sam shvatio o čemu je reč :)
[ BBS @ 16.03.2012. 21:27 ] @
Ako je do rutera onda se to lako rešava najobičnijim restartom
[ IT_DooX @ 17.03.2012. 23:04 ] @
Pošalji mi na PM neki podatak, mac modema, serijski, user, br ugovora da šmeknem malo...
[ Bojan Basic @ 18.03.2012. 23:49 ] @
Hvala svima na odgovorima. Nemam ruter, imam samo modem direktno uboden u kompjuter, a ni na samom kompjuteru nemam instalirano ništa što ograničava brzinu konekcije. Svakako ću ih pozvati ponovo, ali prethodno se raspitujem ovde da li neko ima ideju u čemu može biti problem, kako se ne bi sve pretvorilo u još jednu zamenu modema, pa još jednu, pa još jednu... (što implicira mnogo vremena utrošenog s obe strane), a da na kraju problem uopšte ne bude u modemu. Jasno mi je da modem koji sam dobio ne mora biti nov — ali da i stari i novi imaju identičnu, vrlo čudnu grešku: zakucavanje brzine na 6 Mbit/s, umesto 10 — to mi deluje prilično neverovatno.

@IT_DooX:

Zahvaljujem na javljanju. Imaš poruku.
[ smars @ 19.03.2012. 01:34 ] @

Verovatno si već na putu da rešiš ili si već rešio problem, ali da pridodam još par saveta:

- provera/promena ethernet kabla kojim povezuješ modem i mrežnu kartu (zvuči bezveze, al' ko zna, hehe). Za splitere nisam siguran kako se manifestuje crkavanje, ne znam može li i to uticati?
- isprobavanje konekcije pomoću neke livecd/liveusb (mikro)linuks distribucije (npr. partedmagic ili bilo koja "velika" distribucija, ubuntu, fedora...) kako bi se eliminisao eventualni softverski problem i najzad utvrdila ispravnost same mrežne kartice. Npr. ako je crkla integrisana mrežna kartica, proba se sa nekom PCI ili USB varijantom, ako je pri ruci, itd...
- napokon, testiranje modema pomoću nekog drugog kompa (dođe neko sa laptopom, netbukom, bilo čime što ima ethernet) za koji se pouzdano zna da mu je ispravan hardver.

Pozdrav :)

[ mantas @ 22.03.2012. 05:38 ] @
i kod mene se dogadjaju slicne stvari vec dve nedelje se davim sa protokom,od mogucih 40 nekada izvlacim 4Mbps..ujutro ostvarim taj protok ali kako prolazi vreme tako protok pada i uvece dostize kulminaciju kada zakuca na 4-9 Mbps...par puta sam ih zvao bili su momci iz sbb-a proverili sve je ok ali problem se i dalje nastavlja,vrsili su merenja sa svojim lap-om ..kada vrsim merenja vrsim direkt samo modem pc ali probam i sa routerom merenja su potpuno ista znaci problem nije router....ovo je u Kikindi..