[ nnn @ 27.02.2004. 13:46 ] @
Ako predpostavimo da je teorija o velikom prasku tacna svemir se siri(to je dokazano) zbog energije koju je dobio u prvih 0.??? sekundi velikog praska. E sad sta ce da se desi kad te energije nestane to jest kada svemir prestane da se siri? Ja licno mislim da ce krenuti da se skuplja u jednu tacku i da ce opet doci do velikog praska. E sada da li je to moguce? jer razmisljao sam o tome dali ima dovojno mase da bi nastalo skupjanje. Postoje cestice koje se zovu neutrinosi i oni nastaju raspadanjem neutrona na proton i elektron(tako bar ja mislim), interesuje me da li oni imaju masu? Predpostavimo da je sve to moguce i da ce se svemir skupiti u jednu tacku i eksplodirati kao neka oscilacija, po mojo zamisli(ne znam da li je neko pre mone dosao na tu ideju) vreme bi trebalo da se resetuje to jest da se sve opet desi to jest da kad bi crtali vremensku osu u kordinatnom sistemu ona nebi bila prava nego krug. Isto me zanimaju dimenzije po teoriji trebalo bi dapostoji ukupno 11 demenzija 7 prostornih i 4 vremenske. Zanima me sta vi mislite o svemu ovome??? |