[ podunavac87 @ 17.03.2012. 19:19 ] @
Pozdrav veliki svima, pošto sam ovde nov predstavicu se na brzaka. Ja sam Milan imam 24 godine, još kao mali sam obozavao experimente sa muzičkim komponentama. Poslednjih 6-7 godina sam zaljubljenik u Auto ozvučenja, ali takodje nisam napustio ni Home ozvučenja ;) Ovde sam dospeo jer imam neke nove planove koji mi bas ne polaze za rukom pa mi treba neke vrsta pomoći. E ovako imam u planu kupovinu bas zvucnika Magnat AD 300, hteo bih da napravim kutiju za taj zvučnik ali ne nalazim detaljna objasnjenja i ako je popularna marka vufera i dosta ih ima u upotrebi preko grane. Možda vi znate da li ovi parametri mogu da mi pomognu? Drugar mi ima Magnat XtC 300 koji je dosta slabiji i piše mu u knjizi zvučnika da kutija treba biti 81L a ovaj zvučnik je skoro duplo jači a potrebna je manja kutija za 10L to mi je malo nejasno... Specifikacija zvucnika je: Principle subwoofer za bas-refleks kutiju 300mm/12 Measurements 341mm/295mm/140mm Lower Cut-Off Frequency 19 Hz Upper Cut-Off Frequency 250 Hz Nominal Power Handling 500 w Max. Power Handling 1200 w Impedance 3 Ohm Soundpressure Level 90 dB Fs 30 Hz Vas 72 L Qts 0.41 Qes 0.46 Qms 3.90 Xmax 22 mm Svaki predlog je dobrodosao..... |