[ JackW @ 18.03.2012. 17:55 ] @
Odlično poznajem PHP, jQuery i ostalo ali ne znam gde bih mogao da polazem za neki medjunarno priznat sertifikat. Nesto kao Microsoft Technology Associate - Web Development Fundamentals ali za PHP i jQuery?
[ valjan @ 19.03.2012. 10:22 ] @
Zavisi koliko si para spreman da izdvojiš, toliko će ti otprilike i sertifikat biti priznat, ali ti to sve zavisi od slučaja do slučaja: od oko sto dolara za w3schools sertifikate za PHP i JQuery, pa preko Zend sertifikata od par stotina dolara pa do malo manje od hiljadarke zajedno sa obukom kod Oracle-a. Uzmeš lepo Google pa pretražuješ, svaki sertifikat je međunarodno priznat, samo je pitanje u kolikoj meri, a to ćeš saznati kad kreneš da spominješ taj sertifikat u CV-ju i pokazuješ na interview-ima. Uglavnom je mnogo cenjeniji portfolio, odnosno prikaz tvojih dotadašnjih radova, retko ko će ti dati posao ako samo kažeš "imam diplomu"...
[ balavi @ 19.03.2012. 13:52 ] @
Citat:
JackW: Odlično poznajem PHP, jQuery i ostalo ali ne znam gde bih mogao da polazem za neki medjunarno priznat sertifikat. Nesto kao Microsoft Technology Associate - Web Development Fundamentals ali za PHP i jQuery?jel imaš neko radno iskustvo, ako ga imaš, da li ti je bio potreban srtifikat da ga stekneš
[ JackW @ 19.03.2012. 21:31 ] @
Citat:
balavi: jel imaš neko radno iskustvo, ako ga imaš, da li ti je bio potreban srtifikat da ga stekneš

Nije mi bio potreban sertifikat da se zaposlim. Radio sam 6 meseci. Posao u IT sektoru nakon otkaza nisam mogao da nadjem vec tri godine.

Imam radno iskustvo - reference iz bivse firme imam i portfolio na netu ali planiram da emigriram pa se plasim da moj CV ne zavrsi u "Trash" folderu ako nemam neki sertifikat.