[ riotgrrrlMia @ 21.03.2012. 16:43 ] @
Zdravo! imam kameru sony cx700ve, a uskoro trebam da snimam neke intervj i koncert za dokumentarac. Istrazivala sam nesto i stalno dolazim do ovakvih stvari, http://www.bhphotovideo.com/c/...454_4_Channel_DSLR_Camera.html, gde bih ovako nesto moglo da se nadje kod nas. Kako se zove kod nas? :) ne razumem se, a htela bih sto bolji zvuk da imam. Kako da ga snimim sto bolji zvuk i kakva oprema mi treba? Svaka vasa sugestija je i vise nego dobrodosla. Hvala vam puno!

[ vladac @ 21.03.2012. 18:53 ] @
Jel' ovakva: http://www.youtube.com/watch?v=vH1Ooi4Nzds&feature=related ?

Poz
[ riotgrrrlMia @ 23.03.2012. 14:55 ] @
da, takva je, ali tu sam samo odlucila da kupim, verovatno cu sutra, prekosutra da odem da je kupim, mada sad razmisljam i o panasonic tm900. slicno je jako.
[ vladac @ 23.03.2012. 15:33 ] @
Moje vidjenje kvalitetnog zvucnog zapisa je od 20Hz do 20kHz....
Ovaj YouTube na 10.35min do 11.35min, belezi/reprodukuje spoljasnje zvuke i
pusta ih do 15kHz, sto mislim da je stvarno OK, tako da ti neki
dodatak (popravljivac zvuka) nije potreban.
Ja mislim tako...

Zelim uspesnu kupovinu, pozdraV
[ Euronymous @ 23.03.2012. 16:06 ] @
Da se nadovezem, bas tako.

Preko 15khz,nije o glavu da treba. Poredjenja radi, ako se ne varam, bilo koja FM radio stanica je limitovana od 50hz do 15khz i kome smeta?

A sto se tice kamera, primera radi,ja sa mojim sony miniDV kamkoderom, sasvim super zvuk imam,cak i pri snimanju zive svirke.

Ovde na videu, stojim na mozda metar izmedju dve kutije od po 300w i malo snimam drustvo. U pozadini se jedva mogu cuti glasovi,sto samo potvrdjuej koliko je glasna muzika,a na snimku super zvuci bez klipa i distorzije.

Tako da, kad ova moja stara kamerica ima dobar zvuk,verujem da bilo sta se odlucis da kupis, biti metak u glavu naspram ove moje.
[ cyBerManIA @ 23.03.2012. 16:20 ] @
@vladac, samo da napomenem iako verovatno znas.
Pretpostavljam da si merio sa 720p na koliko je max taj klip a s povecanjem rezolucije klipa se menja kompresija i codec na youtubeu kako za video tako i za audio. Cak i da je 1080p, youtube podosta unisti kvalitet.

No, youtube je vec rekompresovao klip, a pre toga je i uploader rekompresovao izvorni klip a ne znamo njegova podesavanja codeca. Zato ima i dosta artifakta sa snimku.
Najbolje bi bilo kad bi testirao na originalnom klipu.

@riotgrrrlMia

Evo ti komparacija i par testova CX700V vs TM900
http://www.camcorderinfo.com/c...sonic-HDC-TM900-Comparison.htm
[ vladac @ 23.03.2012. 18:03 ] @
@cyBerManIA
Svakako da treba testirati originalni zapis...
...ali zar RTA nije prikazao ono sto je ostalo posle raznih kom/dekompresija?
Mislim da nije mogao da 'iznudi' do 15kHz ako ne postoje na krajnjem YT snimku?
Mozda sam pobrkao loncice...
U prilogu je odziv mikrofona sa foto aparata.

PozdraV
[ cyBerManIA @ 23.03.2012. 19:33 ] @
Da, to je prikazao, to stoji.
Hteo sam da kazem da mozda mic na kameri hvata i veci freq raspon, ali je rezultat zbog najmanje 2 rekompresije ovakav kakav vidimo.