[ unisoft @ 22.03.2012. 17:50 ] @
Imam jedan problem, pisem DLL i u klasi DLL treba da postavim referencu na WPF kontrolu RichTextBox. Razvio sam DLL bibliotetku za odredjenu namenu i ona savrseno radi sa RichTextBox kontrolom Windows.Forms.Controls. Kada postavim referencu na ovaj DLL u WPF projetu u Visual Studiu dobijem kao poruku sledece greske... Molim za pomoc, hitno mi treba!!!

Code:

Error 2    
Argument 1: cannot convert from 'ref System.Windows.Controls.RichTextBox' to 'ref System.Windows.Forms.RichTextBox'    C:\Users\Admin\Desktop\Documents\Visual Studio 2010\Projects\WpfApplication1\MainWindow.xaml.cs    36    37    WpfApplication1


i ima jos jedna greska

Code:

Error    1    The best overloaded method match for 'dll_RTF.FormatedText.FormatRichTextBox(ref System.Windows.Forms.RichTextBox)' has some invalid arguments    C:\Users\Admin\Desktop\Documents\Visual Studio 2010\Projects\WpfApplication1\MainWindow.xaml.cs    36    13    WpfApplication1


'ref System.Windows.Controls.RichTextBox' to 'ref System.Windows.Forms.RichTextBox' nisu kompatibilne ali nikako nisam uspeo da postavim referencu ka System.Windows.Controls pri kreiranju ClassLibrary (DLL) zato sto u listi ne postoji.

Evo i slike...Pokusao sam i da dodam referencu na lokaciju te kontrole koja se nalazi u sledecem direktorijumuali ni ovo nije pomoglo kao sto se vidi na sledecoj slici...Pokusavam sebe da ubedim da nesto nisam uradio kako treba i da zbog toga nece. Da li je uopste moguce pri kreiranju DLL postaviti referencu na WPF controlu RichTextBox??????
[ Shadowed @ 22.03.2012. 18:14 ] @
Za WPF-ov RichTextBox ti treba referenca na PresentationFramework.
Medjutim, to ti verovatno nece mnogo pomoci jer taj RichTextBox i onaj iz WinForms nije ista stvar i, zavisno od toga sta radis sa njim, najverovatnije neces moci i sa ovim.
[ unisoft @ 22.03.2012. 18:27 ] @
Shadowed hvala na odgovoru. Trenutno nisam pored racunara ali kada dodjem testiracu. Ako uspem da postavim referencu na WPF RichTehtBox bice oke zato sto cu imati dva DLL fajla, jedan za Windows Forms i jedan za WPF.
[ Shadowed @ 22.03.2012. 20:28 ] @
Onda je to to. Evo i objasnjenje ako nekom zatreba..
Referenca se daje na Assembly tako da namespace ne znaci nista narocito. Mozes i u svojoj aplikaciji napraviti neku klasu u namespace-u kojem hoces pa i npr. System.Windows.Controls. Ako bi neko hteo to da koristi, morao bi da referencira tvoju aplikaciju.
Zabuna nastaje jer se neki Assembly-ji zovu isto kao neki namespace i ti ga referenciras ali je ono sto ti treba u drugom Assembly-u.
To obicno bude kada naknadno nesto dodaju pa naprave novi .dll sa klasama a ubace ih u postojeci namespace.
[ unisoft @ 23.03.2012. 08:51 ] @
Testirao sam i radi. Olaksao si mi muke samo tako :)))). Guglao sam i pisalo je da treba postaviti referencu ka Silverlilgh...COntrols, a u stvari WPF RichTextBox se nalazi u PresentationFramework..

RESENO!!!