[ petar.webdesing98 @ 23.03.2012. 07:24 ] @
Pozdrav svima! Nedavno sam uzeo Behringer MIC100 i veoma sam zadovoljan. On poseduje sve što bi trebao za jednog početnika u pravljenu muzike. Do sada sam koristio moj HAMA mikrofon za snimanje... Ne daje mi dobar zvuk, i previše zvučim kad pevam da imam začepljen nos... U redu, to sada nije bitno. Hteo bih da uzmem neki kondeznatorski mikrofon...

Dvoumim se između :

1. Behringer C1 LINK
2. Behringer C3 LINK

*** LINKOVI SU DATI SAMO DA BI SE POKAZAO PROIZVOD, A NE ZBOG REKLAME ***

Interesuje me koji od ta dva zvuči bolje, čistije??? Cena mi ne predstavlja problem jer se razlikuje za oko 1000din... Šta mi vi preporučujete i koja su vaša mišljenja oko TA DVA mikrofona? Nadam se odgovoru, Petar.
[ Kovacevic Vladimir @ 23.03.2012. 09:28 ] @
Citat:
petar.webdesing98
Interesuje me koji od ta dva zvuči bolje, čistije??? Šta mi vi preporučujete i koja su vaša mišljenja oko TA DVA mikrofona?


Mala je verovatnoća da je neko (iskusan) probao baš TA DVA mikrofona.

A, koji zvuči bolje, to jedini Ti možeš saznati neposrednom i strpljivom probom na istim podešavanjima nekog mixer/pojačala/Sound systema.

O mikrofonima je bilo puno Tema i one uglavnom klasifikuju mikrofone na dve grupe: kondenzatorski i dinamički...
što opet ne znači da se pronašao idealan mikrofon, da nema primedbi, da je jeftin...i da odgovara za sve upotrebne uslove svakom, ko god ga uzme u ruke.

I u ovoj Temi se dosta reklo:
http://www.elitesecurity.org/t385723-Tema-mikrofonima

Najbolje je uporediti dosadašnji MIC 100, pa utvrditi šta se dobija sa C1, C3 ili "uskočiti" u profi klasu mikrofona.

Pozdrav

[ petar.webdesing98 @ 23.03.2012. 21:13 ] @
Jedini problem je što ja ovde u Loznici nemam ni jednu PRAVU muzičku radnju... U njoj se obično prodaju gitare ili klasični instrumenti... Jednom sam ušao u radnju i pitao "Da li Vi ovde držite kondenzatorske mikrofone?",a oni su mi odgovorili da tako nešto ne postoji...

U koliko neko poseduje neki od ta dva mikrofona, nek' da neku informaciju... Da li mu se dopada zvuk... čistina...

Pozdrav od Petra
[ Sceka @ 25.03.2012. 13:09 ] @
Citat:
petar.webdesing98:...Ne daje mi dobar zvuk, i previše zvučim kad pevam da imam začepljen nos... U redu, to sada nije bitno. ...

To je veoma bitno. Treba razluciti nacin pevanja od "zvucim kao da pevam kroz nos". To je velika razlika. Ako tako pevas ni jedan mikrofon to ne moze da ispravi. To se radi ispravljanjem nacina pevanja, "pravilnim pevanjem" sto bi se reklo. Ako realno ne pevas na taj nacin a imas takav utisak u slusanju onda moze da bude vise razloga za to. Neodgovarajuci mikrofon je samo jedan od njih. Pazi, neodgovarajuci mikrofon ne znaci da je taj mikrofon los nego samo moze da bude neodgovarajuci za tvoj glas. To nije retka pojava, u profesionalnom studijskom radu je to vrlo cesta pojava, naime, ne odgovara svakom isti mikrofon, ma koliko da je kvalitetan ili skup!


Citat:
petar.webdesing98:...Dvoumim se između :

1. Behringer C1 LINK
2. Behringer C3 LINK

*** LINKOVI SU DATI SAMO DA BI SE POKAZAO PROIZVOD, A NE ZBOG REKLAME ***

Interesuje me koji od ta dva zvuči bolje, čistije???...

Ja nisam radio sa tim mikrofonima ali je logicno da je bolji C3 jer, koliko vidim na linku, ima bolje karakteristike iako je sve to vise reklama trgovca nego realna cinjenica.

Boldovano - to sto pitas je bespotrebno jer ces dobiti ono sto trazis, necije subjektivno misljenje jer to i pitas! Tako da ne ocekujes, obzirom na to kako i sta pitas, nista sto bi tebi koristilo!

Citat:
petar.webdesing98: Jedini problem je što ja ovde u Loznici nemam ni jednu PRAVU muzičku radnju... U njoj se obično prodaju gitare ili klasični instrumenti... Jednom sam ušao u radnju i pitao "Da li Vi ovde držite kondenzatorske mikrofone?",a oni su mi odgovorili da tako nešto ne postoji... :(

U koliko neko poseduje neki od ta dva mikrofona, nek' da neku informaciju... Da li mu se dopada zvuk... čistina...

Pozdrav od Petra

Podvuceno - Sledeci put kad prodjes pored te prodavnice udji i reci im da ih je pozdravio Sceka iz Beograda, profesionalni snimatelj i producent, i da pita kako ih nije sramota da se bave tim poslom. Slobodno tim recima pa javi... :)

Boldovano - Isto kao i predhodno boldovano - nista neces korisno saznati na takav nacin.


Pozdrav!
[ petar.webdesing98 @ 25.03.2012. 13:31 ] @
Hvala G. Zorane na datim odgovorima. Inače, ja ne pevam kroz nos, već moj mikrofon nešto muti... I još jednom pitam, da li bi neko mogao da postavi neki snimak glasa sa BEHRINGER C-3... Mnoooooooogooooooo bi mi značilo kada bih čuo kako zvuči. Gledao sam nešto po YouTube-u ali ništa korisno... Pozdrav!
[ Sceka @ 25.03.2012. 20:08 ] @
Citat:
petar.webdesing98: ... Mnoooooooogooooooo bi mi značilo kada bih čuo kako zvuči....

Nemoj da se ljutis jer ne mislim nista lose ali bih voleo da znam sta ces da zakljucis na bazi toga?! Hvala.


Pozdrav!
[ vaskogodfather @ 28.03.2012. 18:43 ] @
To sto se cuje da pevas kroz nos to je najverovatnije zbog toga sto ti se mesaju frekfrencije u miksu.

Skloni gitare u stranu na pan-u i uzmi da se zezas sa ekvilajzerima. Obicno tu treba bas malo smanjiti negde pri sredini, isprobavaj pa ces skontati vec da ne razvlacim zavisi i od tvog glasa i od snimljenog basa.
[ petar.webdesing98 @ 30.03.2012. 10:41 ] @
Citat:
vaskogodfather: To sto se cuje da pevas kroz nos to je najverovatnije zbog toga sto ti se mesaju frekfrencije u miksu.

Skloni gitare u stranu na pan-u i uzmi da se zezas sa ekvilajzerima. Obicno tu treba bas malo smanjiti negde pri sredini, isprobavaj pa ces skontati vec da ne razvlacim zavisi i od tvog glasa i od snimljenog basa.


1. Hvala na odgovoru, ali ja nemam gitare.
2. Imam samo Behringerov MIC100, na sebi nema ekvilajzere, ali u Mixcraftu ima!

Citat:
Sceka: Nemoj da se ljutis jer ne mislim nista lose ali bih voleo da znam sta ces da zakljucis na bazi toga?! Hvala.


Pozdrav!


Pa samo bih želeo da čujem zvuk!
[ starisloven @ 17.04.2012. 11:19 ] @
Da ne otvaram novu temu... Na radnom mjestu mi je potreban mikrofon koji će služiti isključivo za snimanje govora, tj. čitanje je u pitanju. Najvjerovatnije da će se koristiti M audio zvučna karta. Šta mi preporučujete da kupim? Drugo... Kod kuće imam Creative Sb live 5.1 usb eksternu kartu. Pokušao sam na nju spojiti obični mikrofončić od nekih 2 Evra i nije mi proradio. Pošto je kartica, predpostavljam dobra, bar je skupo plaćena, predpostavljam da mi treba neki bolji mikrofon. Isto je u pitanju snimanje govora. Treba mi i za nju preporuka.