[ apatin025 @ 23.03.2012. 20:32 ] @
Napravio sam mali sajt u joomli 2.5 i koristio besplatni template "a4joomla Tillage Free " !
Pošto nisam vičan u editovanju css , da li mi možete reći kako da promenim boju tekstualnog logo (naslova) iz crnog (defoult) u neku drugu, recimo plavu !?!?

Template se može skinuti ovde: http://www.joomla24.com/Joomla...tes/a4joomla_Tillage_Free.html

Hvala na odgovoru !!!
[ acca3 @ 23.03.2012. 21:09 ] @
U fajlu grey.css koji se nalazi u "css" folderu, imaš deo

Code:
#logo h2 a:link, #logo h2 a:visited, #logo h2 a:hover, #logo h2 a:active {
color: #000;
text-decoration: none;
}


Tu promeni #000 u koju god boju hoćeš.
[ apatin025 @ 24.03.2012. 07:13 ] @
Hvala puno na brzom odgovoru !

Pozdrav uz Apatina !
[ apatin025 @ 22.04.2012. 16:01 ] @
Još jedno pitanje:

uzeo sam da koristim šablon za joomlu "Mega County " , radi super, jednostavan je ...

Ali sam otkrio grešku/bag !!! Kad kliknem na prvu opciju u meniju (home page) , umesto da me vrati na početnu stranu, on ispiše da je greška u čitanju stranice !?!? Ostale opcije u meniju rade ok !

Inače, primetio sam da browser pokazuje link (pre kliktanje na prvu meni opciju) "https:...." , i sigurno ono "s" koje šablon sam dodaje daje grešku !!
Ima li neko ideju kako da prepravim/ispravim ovaj bag !?!?

Hvala unapred !
[ feniks-sd @ 22.04.2012. 19:29 ] @
Otkrio si BUG ? Super javi proizvođaću da ima grešku. Opčenito predlošci bili oni za koji god CMS ustvari predstavljaju prazne police koje mi mramo popuniti. To je malo pjesničke slobode, ako dozvoljavate za uvod.

Budući da se svi podaci koji se prikazuju ustvari renderiraju u realnom vremenu i kao takvi se prikazuju na stranici. Isto to vrijedi i za menu. Znači ti se posatvio menu takav kakav je , ako pokazuje pogrešno onda je pogrešno unesen.
Dvije su mogučnosti nastanka greške. Nije dobro unešena stavka za HOME page, možda i nije određeno što da pokazuje kao HOME page, druga je ako spominješ https://... provjeri pod stavkom System kod zadavanja linkova u meniju. Mora biti na NO ili Ignore. Ovo pišem po sječanju možda se drugačije kod tebe zove.

[ apatin025 @ 22.04.2012. 21:18 ] @
Pregledao sam i ranije da nisam pogrešio, ali ništa !
Pogledaj i ti na sajt pa se uveri !

http://apatinskenovine-online.in.rs/

Hvala !
[ valjan @ 23.04.2012. 11:47 ] @
Baš nam je drago što nisi ništa pogrešio, ali to što taj link u meniju vodi na https umesto na http ne govori nam ništa ko ga je tako kreirao, a pošto ti imaš admin pristup Joomli, sa par klikova mišem bi to mogao da popraviš, tako da to što tvrdiš da ti nisi ništa pogrešio govori nam samo da se nisi snašao u Joomla Admin Panelu. Nije naš posao da pokazujemo prstom u tebe i govorimo kako si zabrljao, već je cilj cele ove diskusije da pomognemo tebi, a i nekome ko se nije snašao. Dok nam ne kažeš kako si podesio taj meni, dotle ti ne može bilo ko pomoći, a i dok sam ne odbaciš te stavove poput "ja nisam ništa pogrešio" i kritički pogledaš svoj rad, teško će ti bilo ko pomoći. Proveri još jednom podešavanja za meni Naslovna, kog tipa je taj meni, da li si sve parametre ispravno uneo, pogledaj u Extensions > Template manager da li tu eventualno postoji neko dodatno setovanje.

Ja sam pre dva meseca kreirao prvi sajt u Joomli, svakog dana sam po nekoliko sati provodio u Admin panelu, i svakog dana otkrijem po neku novu opciju koja bi mi mnogo olakšala rad, ili sprečila da napravim greške koje sam pravio u startu. Nekad se u Joomli sve opcije ne nalaze na prvom mestu koje ti je logično, nekad se jedan deo podešava na jednom mestu a drugi na drugom, nekad su pomalo opcije i skrivene, zato ne bi bilo loše da malo pogledaš i uputstvo od template-a, neki njihov zvanični forum ako ga imaju, pogledaš sva mesta u panelu koja ti padnu na pamet, pa kad iscrpiš sve, kažeš šta si sve probao i gde si sve gledao, pa onda tražiš pomoć.
[ feniks-sd @ 23.04.2012. 13:13 ] @
A gdje da pogledamo ? Nisi nam napisao Username i Password od administarcije. Da si nam npr stavio ovdje sliku iz dijela administarcije koja se odnosi na dotični link , možda bi netko od nas i znao i vidio pogrešku. Shvati da mi doma nemamo čarobnu kuglu koja vidi što je u tvojoj administaciji. Ubuduče budi precizniji , pa ćeš onda i dobiti odgovor koji će ti pomoći.
U prvoj poruci nam i nisu naveo o kojoj se pogrešci radi. Preusmjeren si na https://xxx koji nije konfiguriran za tvoje web stranice.


Priznajem da ima jedna pojava u tvojim linkovima koja malo odudata od standarda i da je malo neobična. Za početak isključi u Globalnim postavkama za SEO, sve stavi na NO ili NE.
Još jednom provjeri kao što sam ti ranije napisao , kako je postavljen link na HOME.