[ StfnMM @ 27.03.2012. 20:33 ] @
Molim Vas za pomoc, ako neko zna... jer osecam da sam unikat sa ovim problemom....bas sam nervozan ![]() Naime imam Telekom adsl , i imam lose parametre u ruteru sto se tice Signala,Snr-a itd... covek iz telekoma kada je pomocu njihove sprave neke merio signal direktno na uticnici telefonskoj ispalo je super sve max.download rate 21 mb/s upload 1500 kb/s sto je zaista fantasticno...jer mi je i centrala blizu... medjutim posto mi se komp naravno ne nalazi pored uticnice u predsoblju,ja sam morao sprovesti kablove 4-5 metara kako bi povezao sa kompom itd....sto je i uradjeno po propisima sve ![]() i zbog tih bednihhhh 4 metra kabla , u ruter udjem i vidim da mi se izgubi pola vrednosti adsl brzina i snra. ako je SNR bio donji npr; 14 sad je 7...itd a maximalan download rate je 12 mb/s umesto 21mb/s ,kao sto sam vec napisao... i sve se zdrndalo u bednih 4 metra kabla.....imam samo 2 telefonska aparata ukljucena koja se koriste,sto nadam se da ne predstavlja problem... puca mi i zabada internet ponekad kada zovu na fixni... Ima li neko savet neki, jer nikako da resim ovo ... ? Menjali su mi cak i pre 2 meseca "paricu" za aDSL u centrali Zvezdara...tad je bilo kao stanje bolje ali sad je opet lose jako... Znaci meni predstavlja najveci problem sto mi je SNR jako los i sto mi puca konekcija...hocu da imam stabilnu konekciju...a bojim se da me Telekom ne prebaci na ADSL Data path Interleaved, a treba mi Fast kao i do sada zbog Gaminga ,iako to ne bi resilo problem, jer je problem veci ocigledno ... ![]() Evo trenutnih podataka iz Rutera: ADSL State Show Time Data Path Fast Operation Mode G.dmt.bisplus Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 13196 / 1033 Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1021 SNR Margin Down/Up(dB) 14.5 / 7.5 Attenuation Down/Up(dB) 10.1 / 11.3 Power Down/Up(dBm) 8.2 / 11.3 CRC Down/Up 38337 / 337 FEC Down/Up 31610 / 0 HEC Down/Up 29407 / 0 System Up Time 2:46:57 Hvala, Stefan [Ovu poruku je menjao StfnMM dana 27.03.2012. u 21:55 GMT+1] |