[ borcha @ 29.03.2012. 13:40 ] @
Da li funkcionise u Android projektima????? (java/eclipse) |
[ borcha @ 29.03.2012. 13:40 ] @
[ borcha @ 29.03.2012. 21:52 ] @
Ok. Testiram na javi i imam problem! Evo XML kod pa kaze ovako....
Recimo uspesno parsiram zamo jedan Elemnt <tKUPCI></tKUPCI> i izlistam sve Elements iz tKUPCI. Ali kada zelim preci u drugi <tKUPCI>Kupac 2</tKUPCI> izbacuje izuzetak. Kako da napravim petlju da ide u naredni tj. u petlju do kraja? XML je exportovan iz DataSet-a u C# projektu. Sta koristiti za parsiranje ovako definisanog XML-a????????????? NIJE -> "?<xml version="1.0>?" Code: <DataSet xmlns="http://tempuri.org/DataSet.xsd"> <tKUPCI> <ID>599</ID> <NazivKupca>Kupac 1</NazivKupca> <PIB>100000000</PIB> <MaticniBroj>0 </MaticniBroj> <ZiroRacun>000-0000-000</ZiroRacun> <Banka>BANKA 0</Banka> <SedisteFirme>Grad 0</SedisteFirme> <Vlasnik>-</Vlasnik> <AdresaKupca>Ulica 1</AdresaKupca> <telefon>000</telefon> <Fax>000</Fax> <mobilni>000 </mobilni> <mail>[email protected]</mail> <Rabat>0.00</Rabat> <password>0000</password> <Aktivan>false</Aktivan> </tKUPCI> <tKUPCI> <ID>600</ID> <NazivKupca>Kupac 2</NazivKupca> <PIB>200000000</PIB> <MaticniBroj>- </MaticniBroj> <ZiroRacun>222-2222-222</ZiroRacun> <Banka>banka 2</Banka> <SedisteFirme>grad 2</SedisteFirme> <Vlasnik>-</Vlasnik> <AdresaKupca>Ulica 2</AdresaKupca> <telefon>-</telefon> <Fax>-</Fax> <mobilni>0632222222 </mobilni> <mail>[email protected]</mail> <web>-</web> <Rabat>0.00</Rabat> <password>0006</password> <Aktivan>true</Aktivan> </tKUPCI> Evo i Java koda: Code: public Elements tKUPCI; public Element ID; public Element PIB; public Element maticnibr; public Element naziv; public Element vlasnik; private void GetKupacFromXML() throws ValidityException, ParsingException, IOException { Builder builder=new Builder(); File xmlFile=new File("kupci.xml") ; Document doc=builder.build(xmlFile); nu.xom.Element root=doc.getRootElement(); UkuKup=root.getChildCount(); naziv=root.getFirstChildElement("NazivKupca"); PIB=root.getFirstChildElement("PIB"); } i zavrsna MAIN class-a Code: public static void main(String[] args) { KupacXML kupac=new KupacXML(); for(int br=0;kupac.tKUPCI.size()>br;br++){ System.out.println(kupac.ID.getValue()); System.out.println(kupac.naziv.getValue()); } } Samo sam stavio dve varijable ID i Naziv [Ovu poruku je menjao borcha dana 29.03.2012. u 23:25 GMT+1] [Ovu poruku je menjao borcha dana 29.03.2012. u 23:25 GMT+1] [ borcha @ 30.03.2012. 10:32 ] @
Vidim da dosta ljudi ulazi ali sam, predpostavljam nejasan. :(
Koristim nu.xom paket za parsiranje podataka iz XML tj. tacnije iz DataSet XML (znaci ne iz klasicnog "<?xml version="1.0"?>" fajla). pitanja: 1. Kako izdvajati ili citati podatke iz takog XML-a (koji generise DataSet u C#)? 2. Kako pri izdvajanju podataka preci u novi roditeljski cvor (imam vise roditeljski, istih cvorova <tKUPCI></tKUPCI>). *Problem je sto mi cita samo jedan cvor . Ukoliko imam vise u nizu izbacuje izuzetak!?? [ borcha @ 31.03.2012. 13:47 ] @
Moze li neki mali primer, kako izlistati seriju podataka koji se nalaze u visestrukim roditelj cvorovima <tKUPCI></tKUPCI> ???
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|