[ srdjan777 @ 02.04.2012. 09:23 ] @
Pozdrav svima!

Doneo sam iz Srbije telekomov pirelli discus router koji hoću da koristim u austriji za adsl internet. Kad povežem router sa telefonskom kutijom kompjuter ga odmah prepozna. Prijem signala je odličan, ali nema internet konekciju.

Ne znam da li router moram ručno da konfigurišem za austrijsku mrežu (što bi za mene bilo špansko selo) ili bi on sam trebao preko mreže da povuče podešavanja?

Hvala unapred!
Srđan
[ Mile-Lile @ 02.04.2012. 14:09 ] @
Da, moraš ručno da ga konfigurišeš (postoji i varijanta sa uploadom bin fajla ali ne znam ko bi ti to dao osim austrijskog provajdera...). Mislim da čak moraš da registruješ ruter na njihovu mrežu, nije samo dovoljno da u PPPoE uneseš user i pass od nekog njihovog korisnika. MAC mora proći server (ne nužno ali kod nas je tako kod mnogih ISP-ova)...
[ Slobodan Milivojevic @ 02.04.2012. 14:14 ] @
Bar u Srbiji nisam video da kod bilo kog ISP-a ima veze MAC adresa rutera/modema... Samo su bitni PPPoE username i password.
[ srdjan777 @ 08.04.2012. 18:32 ] @
Dakle ništa od toga, jer ne umem da konfigurišem ručno. Pokušavam da ga podesim kao repeater. Uključio sam WDS, postavio repeater mode, uneo MAC adresu. Komp. ga prepozna, odličan signal, međutim kad se konektujem dole kod ikonice stoji žuti uzvičnik i nema internet.

Gde li grešim?