[ plus_minus @ 02.04.2012. 19:50 ] @
Konačno sam (privremeno) stavio tačku povodom izrade već nekoliko puta (s' moje strane) pominjanog sistema za komentarisanje koji se ne oslanja na sql - ni malo. Samim tim je došao na red moj mali doprinos ili poklon svetu pehapea. ES članovima, prvenstveno. Dakle, radi se o besplatnoj verziji sistema za komentarisanje. Postoji dosta solidan opis samog sistema i šta, gde i kako, u sklopu istog. Trebalo mi je dosta vremena da sve sklepam i skockam i da budem 99.99% zadovoljan. Da je neko naručio ovako nešto za neku paru, bilo bi skroz drugačije (brže, jel'te), ali pošto je čista lična volja u pitanju.. Dabome. Niko me nije jurio niti je bilo ko žurio. Komercijalna varijanta je već u pripremi, a najbitnija razlika između X_adb PRVENCA (besplatne, trenutno gotove verzije) i komercijalne, jeste u tome što sa besplatnom varijantom, ne postoji CMS niti bilo kakav login ili panel i tome slično. Sve se edituje ručno. Omiljeni text editor, pa onda obriši ili dodaj par karaktera - i toliko. Uz pomoć email obaveštenja, znaćete kada je i potrebno izvršiti interakciju. Osim te veoma drastične razlike, biće još par sitnica pridodatih, kao što je email subscribe.. itd. I naravno, od sql-a, ni u komercijalnoj varijanti neće biti ni 0% traga. D: Da ne pišem ponovo sve ( doduše ne na ingliš lengvidžu, al' nema veze ) kada preuzmete zip i raspakujete, onako kako je i opisano u MUST_READ_ME text fajlu, imaćete prilike da zađete u svašta nešto opisano povodom sistema i kako se koristi. Ono što vam nije jasno, a ja zaboravio da udenem u /instructions/ dir, pitajte, ne ustručavajte se. Nemojte mi zameriti ako naiđete na par gramatičkih ili sličnih grešaka. Sve u svemu, cenim ga da će svako moći da se snađe. Počev od php juniora sa malenim predznanjem, pa sve do ludog "Grill Majstora, koji zatvorenih očiju štanca poduže kobaje u razvojnom okruženju"... Za sve one koji su voljni da probaju, sistemče ili aplikacija se nalazi u prilogu poruke. I naravno, svako mišljenje/kritika je dobrodošla. Ona "lošija mišljenja" ili oštre kritike - su više nego dobrodošle. Dankešen, inFront. ![]() |