[ aleksandard @ 04.04.2012. 22:24 ] @
Pozdrav da li neko u srbiji mozda koristi paypal ?
[ matias @ 04.04.2012. 22:40 ] @
moze samo nelegalnim putem jer paypal nije srbiju prihvatio .
[ djordjeno @ 05.04.2012. 10:02 ] @
Jedna informacija koja moze da bude od koristi.

Ako imate nekoga ko je na privremenom radu u inostranstvu (npr Slovenija...) taj neko bez obzira sto nema drzavljanstvo zemlje u kojoj radi moze da ima validan Paypal nalog.


Pricam na osnovu iskustva iz Slovenije. Naime ja sam uzeo VISA karticu iz banke preko koje primam platu, i sa tom VISA karticom sam verifikovao paypal account sa slovenackom adresom (koju svakako morate imati, ako ste regularno prijavljeni).

Paypal vas nigde ne pita da mu saljete pasos ili licnu kartu. Istina ne mozete imati velike limite ali za pocetak je dovoljno.

[ tdjokic @ 05.04.2012. 12:00 ] @
Ali onda dolazi na red kvaka br.53476 - kako da ti taj otuda iz Slovenije kupi nesto ako zivis u Srbiji, kad se najcesce trazi da je adresa primaoca ista kao i adresa onoga koji placa robu? Moze on da kupi i da mu roba stigne u Sloveniju, pa onda opet salji preko rodjaka, autobusom, boga pitaj.
[ aleksandard @ 05.04.2012. 14:55 ] @
Hvala na odgovorima
[ djordjeno @ 14.04.2012. 21:10 ] @
Citat:
tdjokic: Ali onda dolazi na red kvaka br.53476 - kako da ti taj otuda iz Slovenije kupi nesto ako zivis u Srbiji, kad se najcesce trazi da je adresa primaoca ista kao i adresa onoga koji placa robu? Moze on da kupi i da mu roba stigne u Sloveniju, pa onda opet salji preko rodjaka, autobusom, boga pitaj.


Opet je nacin sa rodjakom pa cak i autobusom pouzdanji, nego da imate nalog koji nije validan. Jer kod paypal-a su pare, a on moze u svako doba da posalje mail koji pocinje se "Sorry Sir..." :)
[ tdjokic @ 14.04.2012. 22:00 ] @
Citat:
djordjeno: Opet je nacin sa rodjakom pa cak i autobusom pouzdanji, nego da imate nalog koji nije validan. Jer kod paypal-a su pare, a on moze u svako doba da posalje mail koji pocinje se "Sorry Sir..." :)
Ma to si u pravu, ali treba imati nekoga tamo, a nema ga svako. I onda ti je neprijatno da tog prijatelja svaki cas opterecujes i slicno. Beda je to.

Ne znam zasto ljudi cesto veoma energicno protestvuju protiv koriscenja zvanicnih posrednika, kojih ima i nasih i tudjih, zar je sve ovo gore opisano vredno "ustede" od recimo 9,9 dolara kod tamo nekog lika u SAD? Bilo je reci i da oni nesto varaju, ali je mnogo cesce bilo reci da posluju korektno. Sta reci recimo za amazon.com, koji, koliko je meni poznato uopste ne prima PayPal, jer je to izmislila ili podrzava konkurentska firma ebay, tako nesto je u pitanju. Cak i da imam PayPal ja bih i dalje ostao na koriscenju posrednika, jednostavno necu da mi tamo svako gleda karticu, placam pomogu Google checkout samo jednom coveku - posredniku. Posle neka se on tamo po Americi snalazi kako mu volja.