[ bojanst @ 10.04.2012. 14:26 ] @
![]() Radi se o ovome flat kablu. Ako neko zna gdje moze da se kupi, naruci ili neko mozda ima za prodati. Hvala. |
[ bojanst @ 10.04.2012. 14:26 ] @
[ zmajtv @ 14.04.2012. 00:26 ] @
Nema toga u nabavci. Mi to rešavamo tako što nalemimo žice ako je moguće, a ako nije-kontejner za gvožđe
![]() Imam kolegu koji radi lap topove i on mi uvek rešava te kablove. Izmeri koji vid ne valja, pusti lak žicu preko, prilepi je i zalemi tu u tom delu gde se uključuje. Ako ne prima kalaj, zalemi ga tečnim srebrom. Ja mu skidam kapu za njegova rešenja ![]() Ako si strpljiv i imaš vremena, probaj tako. Meni je svaki rešavao. [ Pioneer cdj 200 @ 14.04.2012. 11:37 ] @
Možda da iz nekog drugog uređaja poskidaš flat kablove pa nešto smisliš? Samo bi trebalo da je iste debljine i istog rastera između kontakata. Najidealnije bi bilo da nađeš jedan sa istim brojem pinova, a ako ne, kombiniraš više njih.
Ovakvi kablovi su mi inače mrski, pogotovo kad su na nepristupačnom mjestu... [ bojanst @ 15.04.2012. 14:38 ] @
Ovu sliku sam nasao na nekom madjarskom forumu, radi se o istom kablu kao sto je moj. Samo sto je meni bilo mrsko slikati pa upload-ovati...
Kod mene slucaj takav, da se flat u radu nekim slucajem podmotao kako ne treba i sav se potrgao - "zamrsio". Pokusao sam lemiti, nastavljati i odustao. Posto su velike sanse da bi to bilo kratkog vijeka. Ne zove se dzabe flat/ fleksibilni kabal ili kako vec, znaci njegova uloga je da se veoma cesto pomjera. E sad kad bi neko imao ovakav rashodovan uredjaj, pa mu nekim slucajem ne treba ovaj kabal ja sam zainteresovan da ga kupim :) P.s- Ovo sa lak zicom nisam probao, mozda cak i upali kao neko privremeno rijesenje. Hvala u svakom slucaju na savjetima. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|