[ monkeyjob @ 11.04.2012. 15:12 ] @
Pozdrav svima, našao sam sličnu temu iz 2007 ali nije ni malo ista, pa molim admine da ostane ovaj post. Šef mi je postavio "trivijalan" zadatak. Pitao me je kako u AD okruženju, mogu da vidim ko je trenutno ulogovan od korisnika i koji su racunari trenutno ukljuceni? Sve mi je zvučalo da je veoma lako, ali skapirao sam da posle 5 dana traženja za rešenjemm i dalje cupkam u mestu. Krenuo sam da listam, ali jedino šta sam pronašao je "Last log on" za usere ili "Heartbeat" za računare. Što mi u opšte ne odgovara. Izveštaje na ove upite nemoguće je dobiti zbirno. Koristio sam i System Center configuration Manager 2007, ili ne može da se zada upit, ili ja ne znam da ga postavim. Tražio sam i preko Microsoft Operation Managera 2007, ali ni tamo ništa nisam našao. Jedino što sam našao bio je program "ManageEngine_DesktopCentral" koji je 30 dana besplatan. Potrebno je da se na svakom računaru instalira agent (što mi u opšte ne odgovara, pola računara je sporo, pa ću ih sa agentom ubiti) i da bi mi napravio izveštaj za 300 računara potrebno je dosta vremena, jer ako je neki računar isključen, potrebno je 1 minut da prođe, da bi prešao na pretragu na drugi računar. Da li neko ima neko rešenje za ovaj problem. Bilo bi dobro da je neka Microsoft aplikacija, ako ne onda od nekog drugog proizvođača. Pozdrav svima. |