[ Marble @ 14.04.2012. 14:56 ] @
Pozdrav svima

Meni je potrebno da odradim prelom, tj. spremim za stampu knjigu svojih ruku delo od priblizno 45 500 reci. U knjizi nema slika, dakle samo je text u pitanju.

Trenutno je u Word-u (word 2003 ako to ima neke veze?) u klasicnom A4 formatu. Ja bih to trebao prebaciti na A5 format i potom sredio da bi na kraju predpostavljam ubacio u PDF-u zakljucno sa koricama.

Trazeci po netu video sam da se cesto spominju programi (verovatno cu pogresiti sa pisanjem njihovog naziva) Quicksilver? I Adobe In Design, predpostavljam da to su to malo profesionalniji programi predvidjeni ljudima sa pristojnim vestinama i da su pozeljni kada se rade neke ozbiljnije knjige prepune slika, parametara, grafikona i ne znam ni ja cega sve..

Ono sto mene interesuje je, mogu li ja sam uz neki dobronameran savet vas ovde sa foruma da sredim sopstvenu knjigu ili je to ipak ''divovski poduhvat''. Ponavljam da knjiga nema slike, lektura je odredjena sto znaci da mi je potrebno da sve prebacim u A5 format, nadjem prikladan font i odradim dalje klasican prelom, numeraciju stranica itd, znate, uobicajne stvari (koristim tu rec ''uobicajno'' kao da imam nekog iskustva haha)
[ skemamen @ 14.04.2012. 22:13 ] @
Odmah u startu, imaces problema sa A4 u A5 zbog velicine fonta a moze iskrsnuti jos dosta toga. Ne bi radio nista iz Word-a sem copy & paste teksta u InDesign...
[ Marble @ 14.04.2012. 22:59 ] @
Mozes li mi reci u tom slucaju koliko je tesko ovladati InDesign-om sto se tih ''osnovnih'' funkcija tice?
[ Marble @ 16.04.2012. 17:10 ] @
Moze li neko da mi kaze kako da prebacim tekts iz Word-a u InDesign?

Ja probao copy paste medjutim on je pastovao neki mali kvadratic u kome se nalazi sav tekst koji se vidi samo ako se taj isti kvadratic uveca..

Po ocekivanju, problemi od starta.. :)