[ nemanjad @ 16.04.2012. 20:54 ] @
Pozdrav,
na prvom hdd imam instaliran xp i win 7, bootloader je normalno davao opciju izbora sistem prilikom podizanja. Ubacivanjem drugog hdd i instaliranjem jos jednog xp, u bootloader-u mi se gubi opcija izbora win7... Probao sam sa E-BCD ali bezuspesno. Postoji li nacin da naknadno u bootl. upisem parametre i da li uopste mogu da imam tri sistema na 2 hdd?

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=AlwaysOff /FASTDETECT /USEPMTIMER
[ Jovan 1988 @ 16.04.2012. 21:27 ] @
Pokusaj sa programima EasyBCD ili VistaBoot pro
[ ivica77 @ 16.04.2012. 22:01 ] @
Neznam sta ce ti jos jedan XP?! Lakse ti je da koristis virtuelne masine koje mozes recimo da kreiras VMware programom ili nekim drugim!
[ paskasija @ 17.04.2012. 07:32 ] @
Imam slican problem. Na kompu na poslu, koji koristimo nas nekolicina, postoji problem sa butovanjem. Naime, instalirana su dva windowsa, XP i Win 7. Od pre nekoliko dan (bio sam na odmoru, ne znam sta su radili, mislim da su preinstalirali XP), vise ne dobijam izbor prilikom butovanja. Prvo kratko dobijem poruku o greski, Invalid boot loader, a onda se podigne odmah XP. Boot.ini izgleda ovako.

; This boot.ini was automatically generated by NeoSmart Technologies' BootGrabber.exe
; Use EasyBCD from http://neosmart.net/dl.php?id=1 to manage your bootloader
[boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP on C:\" /fastdetect /KERNEL=LOGOOS.EXE
(Backup Line)

[Ovu poruku je menjao paskasija dana 17.04.2012. u 08:42 GMT+1]
[ Djetvan @ 18.04.2012. 17:15 ] @
U tom boot.ini fajlu postoji samo jedan Windows XP koji se nalazi na prvom hard disku i na prvoj particiji.

Boot.ini fajl sa dva Windowsa XP izgleda ovako.

Instaliraj časkom EasyBCD i njime namesti boot loader.

Može i drugi Windows XP da se doda u boot.ini fajl ali mora da se zna gde se tačno nalazi, hard i particija.

A Windows 7 bi mogao da se učita i preko instalacionog cd-a.

[Ovu poruku je menjao Djetvan dana 18.04.2012. u 18:26 GMT+1]