[ Ludak neki @ 16.04.2012. 22:08 ] @
| Posto sledece godine Hr treba da bude primljena u EU,zanima me da li ce hrvatski drzavljani sa njihovim drzavljanstvom ,pasosem i l.kartom moci da dodju u CH da zive i rade bez problema ili tu ipak ima neka zackoljica? Imam tamo rodjake,posao mi ne bi bio problem jer mi teca radi kao sef postrojenja u jednoj fabrici,mogao bi bez problema da me zaposli tamo za pocetak (kazem za pocetak jer sam po struci automehanicar ,specijalizovan za VW/Audi sa mnogo obuka i zvanjem servisnog tehnicara) ni stan mi ne bi bio problem jer bi ziveo sa njima. Ako ima neko neke informacije bio bi mu zahvalan da mi pomogne. Pozdrav!! |
[ Dexic @ 16.04.2012. 23:02 ] @
Osim sto postoje odredjeni limiti za EU drzavljane da se zaposle u CH, imaj na umu da kada su Bugarska i Rumunija usle u EU (isto vazi i za 10 koje su usle 2 godine pre njih), njihovi drzavljani nisu mogli odmah da odu i rade u Nemackoj (tek ove godine mogu Bugari recimo bez problema da se zaposle u DE).
Znaci, neces moci slobodno kao sto vecina zamislja, ali ako imas tecu tamo... zavisi od toga koliko on moze da uradi u toj fabrici. (neces imati odmah olaksanje u CH samo zato sto je HR usla u EU).
[ Ludak neki @ 16.04.2012. 23:07 ] @
sta bi on trebao da uradi u firmi,tj sta od papira treba? i da li je olaksavajuca okolnost to sto je Hr u EU?
[ Dexic @ 17.04.2012. 00:15 ] @
Jeste malo olaksavajuca okolnost kada HR udje u EU, ali generalno ce on u oba slucaja morati da se pomuci.
[ elmagico @ 17.04.2012. 09:09 ] @
cekas jos jedno 5 do 10 godina.
[ Ludak neki @ 30.04.2012. 22:48 ] @
Evo "malo" sam guglao i iskopao ovaj tekst u kome pise da se posle prelaznog perioda moze ici raditi i ziveti tamo kao i ostali iz eu,ne spominje se neki duzi vremenski period 5-10 god. sta vi mislite?
http://www.pressonline.rs/sr/v...+1.+jula+2013.+ulazi+u+EU.html
[ Dexic @ 01.05.2012. 11:39 ] @
Ali prelazni period nije 2 dana... to ce potrajati koliko i za Bugare i Rumune nakon ulaska u EU. Nisu oni mogli odmah da odu i rade, tek od skora su mogli, a 2006. su postale clanice.
[ Ludak neki @ 01.05.2012. 23:51 ] @
pa jbg,davljenik se i za slamku hvata.... negde sam procitao da ce se posle mesec dana moci ici raditi i ziveti preko ali ne mogu da nadjem taj tekst.... ne vredi nista ,nego dok ne udju pa da se saceka zvanicno obavestenje....
[ 2012 @ 05.05.2012. 01:02 ] @
Prelazni preiod je do sada bio 7(sedam) godina. Tako je bilo skoro za sve nove clanice, osim u slucajevima gde se neka drzava ne pozove na taj prelazan period, sto sa druge strane nije nije slucaj sa Svajcarskom. Koja ima najstroze imigracione uslove i koja se u slucaju Bugara i Rumuna pozvala na prelazni period od mislim devet ili deset godina.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.