[ ramzesIV @ 20.04.2012. 13:18 ] @
pozdrav! opet ja sa pitanjima!! da li je moguce IF formule iz kolone C i D spojiti u jednu kolonu? Tako da npr C2 i D2 je formula u jednoj celiji. excel u prilogu. |
[ ramzesIV @ 20.04.2012. 13:18 ] @
[ Jpeca @ 20.04.2012. 14:50 ] @
C kolonu možeš da dobiješ pomouću VLOOKUP umesto IF. Na taj način oslobodićeš se niza zavisnosti koje kolona C sadrži.
Code: =VLOOKUP(DATE(YEAR(A2);MONTH(A2)+1; 1)-2;$A$2:$B$324;2) U ovoj formuli uzet je predposlednji dan u mesecu (argument -2), da bi se složilo sa tvojim primerom, a smisao toga ne razumem. Ovu formulu sada možeš da iskoristiš u izrazu IF iz kolone D zamenom C3, odnosno C2 sa odgovarajućim VLOOKUP, kao u primeru. Moguće da postoji nešto jednostavnije, ali nisam uspeo da pronađem. [ ramzesIV @ 24.04.2012. 16:44 ] @
ma kako meni daju formulu, tako ja pokusavam u excelu da izracunam koristeci sto manje kolona i celija
postoji li mogucnost, da se cela formula pomera u desno, tako da kad je pomerim u desno u sledecu kolonu B, da umesto kolona A i B sad uzima podatke iz kolona D i E, odnosno dalje G i H,... posto su mi svi ti podaci u jednom listu, a ja bi u drugom listu stavila ovu formulu. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|