[ dmd @ 21.04.2012. 15:31 ] @
| Pozdrav,
koristim ADSL i povezao sam TL-WR841.
Nikako ne mogu da do kraja preuzmem fajl/ove preko interneta.
Takođe, ne mogu da gledam do kraja bilo koji video na internetu (krene u početku i onda jednostavno stane bez mogućnosti da se nastavi).
Da li treba neko posebno, dodatno podešavanje? |
[ Mile-Lile @ 22.04.2012. 11:20 ] @
Jako si opširno dao problem, može biti svašta. Ja bih rekao da ti pukne veza kada krene neki mass download. Kako se povezuješ na tp linka? Bežično? Ako je odgovor da skini ovaj program
inSSIDer instaliraj ga na računar sa koga se kačiš bežično, pokreni ga pa okači screenshot. Meni se čini da je zbog slabog signala. Druga stvar koja mi pada na pamet je konflikt IP adresa ali odradi ovo prvo pa ćemo dalje...
[ dmd @ 24.04.2012. 01:39 ] @
Pozdrav,
da bežično
- adsl -kabal - tp link - laptop
Do dva mb. obično mogu da skinem fajl a sve preko toga je problem kao i gledanje video fajla (YT, Vimeo,...).
Instalirao sam preporučeni program i poslao sam uvodnu sliku.
Da li sam trebao da uzmem sliku nekog drugog taba u programu?

[ Mile-Lile @ 24.04.2012. 10:21 ] @
koji paket plaćaš kod ISP-a? Tebi je samo streaming problem koliko sam razumeo. Da li nastavi da stremuje posle bufferovanja? U prvom postu kažeš da ne možeš da preuzmeš do kraja fajl ali se sada to popravilo? Da li su ti svi uređaji uključeni u isto vreme? Po screenshotu vidim da je signal ok...
[ dmd @ 24.04.2012. 12:55 ] @
Koristim 1536/256 Kbps.
Kada koristim ADSL bez tp linka sa preuzimanjem nemam problema.
Kada probam bežično, počne i "samo stane".
Kada gledam YTube počne da baferuje, mogu početak da vidim, a onda samo stane, pokušava da nastavi ali ni makac.
Takođe, i sa preuzimanjem fajlova, počne i stane, ne pokazujući nikakvu grešku.
Ne znam na koje sve urešaje misliš da li su uključeni?
[ Mile-Lile @ 24.04.2012. 13:30 ] @
Moslio sam da su u priči i dva mobilna al sad vidm da kažeš
Citat:
Do dva mb. obično mogu da skinem fajl
u pitanju su megabajti:) Logično mi je to što YouTube secka na 1,5 mbps ali mi nije logično što kažeš da neće da završi klip i da neće da skine fajl veći od 2 megabajta... Ne znam, nemam ideju... Ako ti se niko nije nakačio na mrežu nemam pojma šta može da bude... valjda će se javiti još neko...
[ Slobodan Milivojevic @ 24.04.2012. 19:39 ] @
Postavi MTU setovanje na 1400b, imao sam identican problem na PTT ADSL-u.
[ Mile-Lile @ 25.04.2012. 07:43 ] @
Evo imaš i ovde više (doduše na engleskom) kako da nađeš optimalnu vrednost MTU.
http://www.kitz.co.uk/adsl/MTU2.htm
[ dmd @ 26.04.2012. 02:22 ] @
Hvala Vam puno.
Citat:
Slobodan Milivojevic: Postavi MTU setovanje na 1400b, imao sam identican problem na PTT ADSL-u.
Rešilo problem.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.