[ majstor zopa @ 22.04.2012. 21:06 ] @
Kad upalim racunar on se pokrene sve ok lampica se upali i sve je ok ali nema slike na monitoru, menjao sam graficku i o5 isti efekat sad ne znam da je hard makar bi u bios mogao da udjem a da je ram pistao bi... ne znam sta je ako neko ima odg neka mi pomogne ja sumnjam na maticnu...
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 21:26 ] @
Uključi samo monitor prethodno raskačen sa kompa. Ako je sa njim sve ok trebao bi da ti se pokaže logo "no signal" ili sl.
[ majstor zopa @ 22.04.2012. 21:28 ] @
Da zaboravio sam da kazem monitor radi, monitor sam prikljucio na drugi racunar i radi...
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 21:32 ] @
Čuje li se POST signal po startovanju?
[ BlackForce @ 22.04.2012. 21:37 ] @
Ako ti je procesor,ram i maticna ispravna,bez hdd-a mora da ti krene komp.
Pokrene boot i kad pocne da trazi operacioni sistem,stane.Ali dotle mora da krene,ako je gore pomenut deo ispravan.
Jesi li merio napajanje?
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 21:48 ] @
Napajanje, stabilizatori na samoj ploči, loš kontakt na CPU jedinici..
[ PedjaZ @ 22.04.2012. 22:06 ] @
Isti problem sam imao pre par dana.
Kada sam izvadio wireless karticu iz slota - kompjuter ponovo proradio.

Povadi sve pa probaj da li ce da se upali.
Ako ni onda nece, onda ti ostaje da je napajanje, ram, ploca ili CPU.
[ majstor zopa @ 22.04.2012. 22:14 ] @
Nema bip pri paljenju sto znaci da je ram uredu a na ekranu nema nista ali bukvalno... Ja licno sumnjam na maticnu i napajanje sutra cu videti to napajanje ako to nije maticna je 100% a procesor radi posto sam skidao hladnjag i greje se sto bi trebalo da znaci da radi
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 22:19 ] @
Citat:
majstor zopa: Nema bip pri paljenju

BIOS ne radi. Osim ako na ploči ne nedostaje biper.

Citat:
majstor zopa:  a procesor radi posto sam skidao hladnjag i greje se sto bi trebalo da znaci da radi

Što bi takođe moglo trajno da ošteti procesor, pod uslovom da već nije oštećen.
[ majstor zopa @ 22.04.2012. 22:38 ] @
I sta do kraja moze biti?
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 22:40 ] @
Ako pretpostavimo da ploča nema biper i da BIOS ipak radi svoj posao, ono što bi ti mogao da uradiš jeste da pregledaš podnožje grafičke, PSI-expres ili AGP, da probaš da staviš drugo napajanje istih karakteristika. Sve drugo ukazuje na samu ploču, na neki defekt na njoj.

PS.

Da li na ploči postoji ugrađena LED dioda?
Da li je ploča sa integrisanom grafikom?
[ sad_ste_face_jel @ 22.04.2012. 22:44 ] @
To se meni desavalo mnogo puta skini graficku i ocisti (izduvaj ili usisaj slot od graficke) I to bi trebalo da bude to ali hoce i napajanje da zeza ako imas posebno napajanje i za graficku promeni drugi konektor.
[ majstor zopa @ 22.04.2012. 22:45 ] @
ima dioda ovo je malo stariji komp i tesko je naci takvu plocu ali ima diodu i nije graficka integrisana... ako ti nesto znaci mogu slikati pa okaciti ali u raskacenom stanju posto sam sve poskidao da sutra dobro izduvam od prasine posto je dosta prljav...
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 22:55 ] @
Izduvaj tu prašinu. Potom probaj sa novim napajanjem prvo.

Dioda bi trebalo da svetli ako je napajanje procesora korektno.
[ majstor zopa @ 22.04.2012. 22:57 ] @
Dioda je sijala i pre nego sto sam sve raskacio sto bi trebalo da znaci da je procesor dobar...
[ if_they_move_kill them @ 22.04.2012. 23:07 ] @
Ona indikuje samo postojanje napajanja procesora.

Probaj prvo sa drugim napajanjem jer ono zna da uzrokuje ovakvu grešku. Sve ostalo je za servis.
[ ganac @ 23.04.2012. 06:32 ] @
Probaj da resetuješ bios,
tako što ćeš izvaditi bateriju pa je vrati posle par minuta.

Nisi naveo koja je ploča, ali sve liči da je ona otišla u večna lovišta.
Pogledaj kondezatore oko procesora, ako su nabubreli onda je ploča.
U svakom slučaju probaj još jednom sa drugim napajanjem,
ali pre toga resetuj bios.

Pozdrav i srećno.
[ dragoslav.b @ 23.04.2012. 12:25 ] @
Vise puta sam imao isti problem i svaki put je RAM bio u pitanju, ako imas vise plocica obicno jedna strada pa blokira sve ostalo, povadi sve plocice, obavezno resetuj BIOS pa onda probaj vracati jednu po jednu. Pozz.....
[ majstor zopa @ 23.04.2012. 14:53 ] @
sve zivo sam probao i bios sam restartovao i sve promenu bateriju napajanje ma sve i samo od jednom se pojavi slika pri paljenju ja se obradovao kao malo dete ja ga iskljucim posto nisam ukljucio mis i ostalo i reko da pozavrcem sarafe, ja pozavrtao sarafe sklpio ga ukljuci ovo i slike o5 nem sta sad moze da bude znaci dao je znake zivota?
[ NikolaTOSHIBAElite @ 23.04.2012. 15:21 ] @
Pa odnesi ga u servis,dok jos nije kasni ili se igraj sa njim ako imas para zovi racunar,...
[ citizenx @ 23.04.2012. 16:14 ] @
Ocigledno je problem do maticne ploce. Vidi da li su nabubreli kondenzatori.
[ majstor zopa @ 23.04.2012. 18:59 ] @
Nisu se naduvali kondezatori gledao sam...
[ majstor zopa @ 02.05.2012. 12:26 ] @
E proveravao sam maticnu tako sto sam sve izkopcao samo procesor i napajnje sam ostavio nista ne pisti a kad skinem i procesor onda pisti