[ Kokan - YU @ 22.04.2012. 23:09 ] @
Kako moze sa starog telefona (npr. soni erikson) da se prebace kontakti na novi samsung s2? A da se to neradi naravno peske! Nokiju sam radio pomocu PS suita i sinhronizacije! Vidim da samsung ima svoj Samsung Kies za to al ako neko ima iskustva neka podeli!
[ bgd2500 @ 23.04.2012. 01:21 ] @
Kad udjes u imenik na SE, proveri dal imas opciju "Send all" (il tako nesto), sa njom mozes
preko BlueTootha da prebacis sve kontakte na drugi fon.
[ 574nk3 @ 23.04.2012. 06:18 ] @
Pokušak da backupuješ podatke sa svog Sony Eriscsson telefona uz pomoć My phone exploerera - http://www.fjsoft.at/en/

Program je besplatan, pored SE telefona podržava i android, tako da ćeš ubiti 2 muve jednim udarcem :)
[ Kokan - YU @ 23.04.2012. 10:27 ] @
E hvala na brzim odgovorima! Prvo sam krenuo peske (preko kompa) pa sam probao sa ovim programom My phone exploerera (javlja mi neku gresku pri povezivanju usb-a) pa sam onda poslusao bgd2500 sa slanjem svih kontakata i uspeo! Hvala puno i ako ima neko nesto oko Samsung galaxy sII GT-I9100 nek skraba ovde jar nisam primetio da ima post o njemu!

Ajd evo ja cu prvi pitati da vas oslobodim!

- Verovatno postoji neka aplikacija (a mozda i u postojecoj) Kontakti da se pored imena vidi i broj telefona u kontktima! Unapred hvala na svemu!

- Drugi problem je video koji je izgleda vrlo kvalitetan! Toliko kvalitetan da nemam gde da ga gledam! Kad ga pustim na kompu jako zaostaje (secka) video za zvukom! Zvuk ide realno ali slika je jako usporena! Kontam da je mozda do kodeka ili plejera! Koristim KMP plejer koji guta sve ali ovo izgleda nece! Uzeo sam i gom plejer i o5 isto! E sad ako trebaju neki kodeci za vrlo kvalitetnu sliku preporucite mi koji su to! Na mobilnom je ok!

[Ovu poruku je menjao Kokan - YU dana 24.04.2012. u 02:31 GMT+1]
[ dbjdbj @ 23.04.2012. 15:02 ] @
fundamentolni Android koncept je da je sve u sinhronizovano sa tvojim Google nalogom.
dakle na bilo koji od mnogih nachina koji su vezani za raznorazne telefone napravi se odredjeni file i importuje se u google accounts.
onda se lepo povezes na WiFi sa svojim SGS2 , odes na imenik i kazes "synchronise" ...

dakle zadatak je sveden na to kako importovati iz tvoga mobitela u tvoj Google nalog accounts. A to je lepo objasnjeno na Google web helpu za mnoge telefone ... Za Sony Ericsson sigurno.