[ smoothwall @ 23.04.2012. 11:58 ] @
Da li neko zna da li mogu da kupim neki proizvod direktno iz japana preko neta i da mi dostave u srbiju da li je neko upoznat sa ovim |
[ smoothwall @ 23.04.2012. 11:58 ] @
[ mulaz @ 23.04.2012. 12:12 ] @
Teoretski, naravno da mozes.
U praksi: -moras da imas kreditnu karticu koju prima njihova prodavnica -mora njihova prodavnica da salje to u srbiju (retko) -mora da prodje carinu (sa vise ili manje muka i troskova, zavisi od robe, cene, i velicine/tezine) -mora da se prati postarina (zavisi opet od tezine,...) [ tdjokic @ 23.04.2012. 14:04 ] @
Citat: mulaz: -mora da prodje carinu (sa vise ili manje muka i troskova, zavisi od robe, cene, i velicine/tezine) -mora da se prati postarina (zavisi opet od tezine,...) Mala korekcija - ovde moras prvo da platis postarinu, pa onda prolazis carinu i ako je paket u kategoriji koja se carini onda se i POSTARINA URACUNAVA U CARINSKU OSNOVICU pa se na nju placa carina (i verovatno i PDV). Citat: smoothwall: Da li neko zna da li mogu da kupim neki proizvod direktno iz japana preko neta i da mi dostave u srbiju da li je neko upoznat sa ovim I evo ga - http://www.ebay.com/sch/Japan-/3492/i.html samo sto je na njemu mnogo robe is SAD. Video sam i jedan pravi japanski ali je sve na japanskom jeziku. [ djvaso @ 27.04.2012. 14:39 ] @
Manje-više sve što je iz Japana ima paprenu osnovnu cijenu pa još kad se uračuna poštarina trošak ode u nebo... Eto japanski Amazon za Evropu šalje samo ekspresno.
[ Dexic @ 27.04.2012. 14:58 ] @
Ima stvari iz Japana koje nigde drugde nema :( (nista korisno mi ne pada na pamet, ali stalno nalazim kako se zale sto nema drugde :))
Najbolje je da ti neko kupi u Japanu i posalje kao "poklon". Ovako... najveci problem je jezik! A preko toga, nije toliko tesko da se posalje u Srbiju. [ anon157690 @ 09.05.2012. 13:47 ] @
Baš sam hteo da kažem, možda je čovek pomešao japan i kinu :) pošto japanci kao što je već pomenuto prave extra kvalitetne stvari a cenu su paprene ne samo za naš pojam dok su kinezi na suprotnoj strani skale, prave i oni kvalitetne stvari ali su mnogo jeftiniji a i treba mnogo više paziti šta se kupuje zbog kvaliteta. Drugo, japanci ne lažu, ako kažu da baterije ima kapacitet 3000mAh toliko će i imate a kinezi će za realnih 2200mAh napisati 3000mAh :)
[ smoothwall @ 15.05.2012. 20:21 ] @
hvala na informacijama da dobro sam napisao naime zelim da kupim neke stvari iz japana ali postoji resenja ali niko nestoji iza njih 100% kao poklon je moguce poslati iz japana i tako to elem da neduzim puno resio sam to tako sto ce brat kupiti to u americi i poslati postom ovamo u srbiji kao paket ili cak mozda posalje brodom u kontejner jedan i tako bi mi odgovaralo svakako imam kucu u baru pa mogu da docekam na carini e sada mi ostaje pitanje da se raspitam po carini crnogorskoj i spediciji kako bi islo carinjenje za kontejner i robe koje se nalazi u njemu naprimer neka tehnika i garderoba i tako nesto bi bilo u pitanju da se salje
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|