[ shadow88 @ 23.04.2012. 23:09 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=8n5sSmJsCdY naleteo sam na ovaj video pretrazivajuci neke snimke po YT , vidim malo me potseca na induktivno zagrevanje samo covek koristi permanentne magnete pa se energija trosi samo na motoru a za deset sekundi uzari se bakarna cev, neki komentarisu da se u ovom slucaju indukuje struja u cevi sto se slazem u potpunosti ali da se ista ta struja suprotstavlja svom nastanku i koci motor svojim indukovanim magnetnim poljem , e tu se vec ne slazem jer je to parce bakarne cevi koje nije nizasta vezano, dakle nije ni krug cevi pa da kazem da je neki zatvoren strujni krug pa da struja ima kuda da tece ali po meni nema, drugo, i da ima po nekim meni nepoznatim zakonima, kad se cev uzari njen otpor poraste toliko da bi ta struja pala na zanemarljivu vrednost sto bi opet usledilo prekidu zagrevanja... sta vi mislite ? nije li ovo genijalna ideja za zagrevanje npr vode ? posto motor koji se vrti na 2200 o/min ne treba da bude neke velike snage , nekih 400W je sasvim dovoljno jer nema nekog otpora,osim ako ta cev ne stvara otpor, a nasao sam komentare da su neki poterali takav motor sa samo 20W visokim naponima itd, a neki BLDC bi jos bolje legao za ovo pogotovo sto moze da se regulise br obrtaja pa da se vidi gde najbolje greje, a ako sam dobro shvatio onda na vecim obrtajima bolje greje,mozda i gresim, ne razmatram ovo radi perpetomobil teme vec radi sto jeftinijeg grejanja :) |