Citat:
Siki 5: Postupio sam po Ivekovim instrukcijama ali i nakon brisanja praznih redova i kolona ostaju sve prazne strane. Hvala za uloženi napor i savete. Pozdrav.
Ivekov postupak je u redu. (uz jednu napomenu: mislim da nema potrebe da ide baš do kraja u brisanju - iskustvo)
Mislim da tebe Z ugrađeni elementi tipa text box, ubačene slike, Drawing objekti,... tj. sve ono što pluta. Može da bude u pitanju i običan text unet u ćelije: nekada treba lupa da se vidi, npr. da od malog A nedostaje "rep" i da je taj isti odštampan na naizgled prazanu stranicu.
1. Pogledaj, ukoliko imaš "plutajuće" objekte (drawing, slike,...) gde su im krajnje vođice - ako prelaze Page break oznake (one isprekidane linije) - to je to. Smanjuj ih. Te linije moraju baš da budu u okviru strane - nema veze što je sam objekat samo na toj strani. AKo si imao nacrtane neke objekte a kasnije izbrisao ćelije nad kojima su bili, oni su još uvek tu ali "nevidljivi" jer su se pretvorili u linije koje su se zalepile za neku od ivica ćelije pa još ako su u pitanju krajnje ćelije, eto nevolje.
2. Kod običnog teksta, nikada baš NIKADA ne kucaj tekst do samog Page break - ostavi slobodno bar za 2-3 znaka.
3. Pokušaj sa ručnim podešavanjem poslednje kolone koju treba da odštampaš - nekada i minimalna promena može da da željene rezultate.
4. Kada sve ovo proveriš-uradiš, postupi po Ivekovom savetu.
Uglavnom je problem sa desnim marginama (prelomima) a retko kad sa donjim marginama (ovde uglavnom su krivci plutajući objekti).