[ zp_tron @ 26.04.2012. 16:06 ] @
Pozdrav, imam problem sa ATI grafickim karticama iz naslova na prvoj je cip ATI Radeon9550 a na drugoj je ATI Radeon 9250. Konfiguracija na kojoj imam problema sa njima je: Maticna ploca: matsonic MS8308D/E Procesor: AMD Athlon 1800+ 1533MHz Ram: 1Gb SDRAM Hard disk: 2x40Gb Wireless kartica: tp-link tl-wn350gd Da kazem na pocetku da maticna ploca ima integrisanu grafiku i da bez graficke konfiguracija radi normalno. Komp koristim najvise za kucanje i crtanje i do skoro mi je integrisana grafika bila dovoljna ali mi sada neki programi traze jacu grafiku pa sam nabavio gigabite gv-r925128de instalirao drajvere i onda se javio problem graficka se u radu jednostavno ugasi. Mislio sam da je zbog temperature pa sam makao staru silikonsku pastu i stavio tanak sloj nove i dodao ventilator za hladjenje ali nije bilo do toga. Probao sam sa updateom drivera ali ni to nije pomoglo u biosu sam iskljucio integrisanu grafiku (bar mislim da sam iskljucio izmedju dvije opcije za izbor Primary graphic adapter-a jedna je PCI a druga OnBoard AGP izabrao sam PCI) ali je problem i dalje bio tu isto se dogadja i kada izaberem OnBoard AGP nema promene. Odlucio sam da probam sa drugom grafickom i kupio asus a9550ge/td ali se i sa njom javio isti problem graficka se nekad iskljuci a nekad zamuti boje i jave se uspravne linije na monitoru. Na staroj grafickoj nisam imao kontol panel a na novoj je sa driverima dosao i ATI catalist control centre koji ima opciju VPU Recover ali ni ta opcija ne moze da oporavi sliku vec je vrati zamucenu i sa linijama a kada se iskljuci ta opcija onda se grafika ugasi. Kada se ugasi grafika prebacivao sam kabal na integrisanu jer sam mislio da mozda prebacuje na nju i ni tamo nema slike. Obije graficke rade sa generickim windows-ovim driverima ali ne zadovoljavaju moje potrebe. Gigabite graficku sam probao i na drugoj maticnoj koja nema integrisanu grafiku i tamo sa svojim drajverima radi normalno asusovu sam tek uzeo pa nisam imao vremena da i nju testiram na taj nacin a na google-u sam nasao mnogo ovakvih problema ali bez resenja pa vas molim ako je negdje vec rijesen ovakav problem a ja nisam nasao da me uputite na taj sajt a u svakom slucaju pomoc mi je potrebna jer nisam znao sta vise sam da isprobam. Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoci [Ovu poruku je menjao zp_tron dana 26.04.2012. u 17:49 GMT+1] |